Zij is zwart, hij is blank: na 55 jaar lang haatbrieven te hebben ontvangen, zijn ze nog altijd een gelukkig stel

Janine image
door Janine

22 September 2020

Zij is zwart, hij is blank: na 55 jaar lang haatbrieven te hebben ontvangen, zijn ze nog altijd een gelukkig stel
Advertisement

Haar naam is Leslie Uggams, ze is al decennia een succesvolle Amerikaanse film en televisie-actrice en heeft in stilte gevochten en met succes vele vooroordelen en discriminatie overwonnen; dit niet alleen omdat Leslie een zwarte vrouw is die in de showbusiness werkt, maar ook omdat ze op 21-jarige leeftijd smoorverliefd werd en besloot te trouwen met een "blanke" jongen die niet in de VS woonde. Een gemengd huwelijk dat al 5 decennia voor discussies zorgt…

via Yahoo News

Advertisement
LeslieUggams/Instagram

LeslieUggams/Instagram

Na een film en televisiecarrière ontmoette Leslie de liefde van haar leven in Sydney, in Australië; zijn naam was Grahame en ze ontmoette hem voor het eerst in de nachtclub Chequers in de Australische stad; het zou twaalf maanden duren voordat Leslie hem weer zou zien in New York.

Toen de vrouw de man aan haar familie voorstelde, waren de meesten het niet eens met de romantische relatie: als de actrice besloot met hem te trouwen, zou ze met drie grote problemen te maken krijgen: raciale spanningen in Amerika, het feit dat ze haar baan nooit zou opzeggen en dat Grahame voor haar van Australië naar de VS zou moeten verhuizen, wat zijn leven radicaal zou veranderen.

Advertisement
LeslieUggams/Instagram

LeslieUggams/Instagram

Na vijf maanden officiële verloving is Grahame in New York aangekomen om Leslie's familie te ontmoeten; "Omdat ik de ideeën van mijn familie over gemengde huwelijken kende, wilde ik weten of ze Graham echt zouden accepteren en hem niet alleen zouden tolereren. Ik had het gevoel dat, aangezien ik hem wegnam van het soort leven dat hij gewend was, het aan mij was om ervoor te zorgen dat hij echt wist hoe ons nieuwe, moeilijke leven eruit zou zien."

Hoewel de familie later Grahame's aanwezigheid in het leven van hun dochter had aanvaard, bleef het echtpaar dat toen permanent in New York woonde, brieven van haat en discriminatie ontvangen: “Soms, als ik op tournee ga in de Verenigde Staten, krijg ik anonieme brieven over mijn huwelijk met een blanke man. Ik herinner me dat ik er een kreeg in elke plaats waar ik kwam. Ze zijn altijd gericht aan mijn man en mij, en ze zijn niet prettig om te lezen.”

Hoewel er 55 jaar zijn verstreken, zijn Leslie en Grahame nog steeds een hecht en liefdevol stel; ze hebben twee kinderen, Danielle en Justice, en een 7-jarige kleinzoon, genaamd Cassidy. Het geheim van hun gelukkige huwelijk, ondanks de moeilijkheden waarmee ze werden geconfronteerd? “We lachen vaak, maar het is niet altijd rozengeur en maneschijn. We hebben plezier samen.”

Gefeliciteerd, Leslie en Grahame!

Advertisement