Dit meisje versloeg kanker na 52 chemotherapie-sessies: "Niemand is zo sterk als zij"

Janine image
door Janine

02 Oktober 2020

Dit meisje versloeg kanker na 52 chemotherapie-sessies: "Niemand is zo sterk als zij"
Advertisement

Omgaan met kanker is voor iedereen een zware uitdaging, iets dat niemand ooit zou moeten meemaken, laat staan ​​een kind. Het is moeilijk en heel triest om te bedenken dat een kind van slechts 8 jaar midden in een echte beproeving kan komen te staan ​​die bestaat uit onderzoeken, ziekenhuizen, invasieve therapieën en lijden, terwijl het in plaats daarvan zijn zorgeloze tijd zou moeten besteden aan spelen.

Helaas is dit wat er is gebeurd met Delfina, een Argentijns meisje bij wie de diagnose Burkitt-lymfoom werd gesteld, een vorm van een kwaadaardige tumor die vaak kinderen treft en die bij het meisje waarover we je gaan vertellen veel problemen veroorzaakte. Gelukkig slaagde deze lieve vechter er met moed en vastberadenheid in om haar overwinning met de hele wereld te delen.

via Todos por Delfi/Facebook

Advertisement
Todos Por Delfi/Facebook

Todos Por Delfi/Facebook

52 sessies chemotherapie: dit is het aantal dat Delfina moest ondergaan om te kunnen zeggen dat ze buiten gevaar was. Een ervaring die iedereen zou ontmoedigen en in wanhoop en angst zou storten, maar niet zij. De ouders van het meisje hebben altijd aan haar zijde gestaan ​​en hebben zelfs hun activiteit gesloten om zich aan de zorg van hun dochter te wijden. Samen met hen volgden veel mensen de vorderingen van Delfina, mede dankzij de speciaal door hen gecreëerde Facebook-pagina "Todos por Delfi".

Advertisement
Todos Por Delfi/Facebook

Todos Por Delfi/Facebook

"Ik raakte gewend aan de artsen, aan de injecties en ik huil niet meer zoals eerst”, zei het kleine meisje moedig. En dit is zeker geen uitgemaakte zaak voor een meisje van haar leeftijd in vergelijkbare omstandigheden. Chemotherapie is nu voor Delfina echter slechts een herinnering, vooral sinds ze aankondigde dat ze genezen was en ook de artsen bedankte die haar volgden.

Todos Por Delfi/Facebook

Todos Por Delfi/Facebook

Ze zal de controles en onderzoeken moeten blijven ondergaan, maar we kunnen wel zeggen dat het ergste eindelijk voorbij is. Helaas kan haar ziekte terugkeren, maar we zijn er zeker van dat Delfina, met zo'n vastberadenheid, zal weten hoe ze er mee om moet gaan. In de tussentijd kunnen we haar alleen maar feliciteren en haar een lang leven vol sereniteit wensen!

Advertisement