Ze doet alsof ze dronken is en vraagt ​​voorbijgangers om hulp om een ​​taxi te kunnen bellen: 4 van de 5 mannen proberen haar mee naar hun huis te nemen

Janine image
door Janine

29 September 2020

Ze doet alsof ze dronken is en vraagt ​​voorbijgangers om hulp om een ​​taxi te kunnen bellen: 4 van de 5 mannen proberen haar mee naar hun huis te nemen
Advertisement

Hoewel gendergelijkheid plechtig wordt bevestigd in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens van de Verenigde Naties, om te proberen gelijkheid te creëren in de wet en in sociale situaties, blijkt de realiteit helaas opnieuw niet aan deze bedoelingen te voldoen. Afgezien van de kwestie van gelijke lonen, worden mannen en vrouwen niet op dezelfde manier behandeld als het gaat om het beleven van dezelfde situaties: het is onwaarschijnlijk dat een man moeite of angst zal hebben om na een avondje uit naar huis te lopen, of zich beschaamd of gealarmeerd zal voelen nadat hij publieke waardering kreeg. Voor een vrouw is dit alles echter meer dan werkelijkheid. In dit opzicht werd een klein sociaal experiment opgenomen, waarin een actrice de rol speelt van een mooi en aangeschoten meisje, dat wanhopig probeert om met de bus of taxi naar huis te komen. Bij het vragen van hulp aan mannelijke voorbijgangers lijkt de vrouw in de meeste gevallen alleen ongevraagde avances te krijgen.

via Youtube / TIERRA TV

Advertisement
Youtube / TIERRA TV

Youtube / TIERRA TV

Het meisje voor de camera is duidelijk een actrice: biertje in de hand, zomerjurk en de stem van iemand die te veel heeft gedronken. Het is fictie om de omstandigheden in het echte leven na te bootsen en nauwkeurig (maar in alle veiligheid!) van dichtbij te observeren wat er gebeurt als een mooi meisje, dat een beetje teveel heeft gedronken, om hulp vraagt ​​van het andere geslacht. Hoewel beperkt als experiment, benadrukten de resultaten de trieste realiteit: 4 van de 5 mannen probeerden van de situatie te profiteren en, in plaats van de jonge vrouw te helpen bij het bereiken van een bus of taxi, zoals haar uitdrukkelijke verzoek, boden ze aan om met hen mee naar huis te gaan.

Advertisement
Youtube / TIERRA TV

Youtube / TIERRA TV

Het meisje benaderde alle jonge voorbijgangers met hetzelfde verhaal: "Ik heb een beetje te veel gedronken, ik zou graag naar huis willen, kun je me helpen een taxi te bellen of me naar de bus te brengen?". Een situatie die iedereen kan overkomen, zowel mannen als vrouwen, maar die in het laatste geval andere reacties oplevert. Nadat de video werd gepubliceerd, waren de opmerkingen van sommige gebruikers nog verontrustender: "Ik weet niet wat ze verwachtte met dit sociale experiment, maar 95% van de Amerikanen zou zich zo gedragen." Hoewel de wetenschappelijke waarde ervan sterk beperkt is, is dit experiment de spiegel van een volkomen verrotte realiteit.

De actrice wordt nuchter als de situatie uit de hand dreigt te lopen: ze groet hen beleefd door te zeggen dat ze zich opeens beter voelt en rent weg, waardoor de dienstdoende jongen behoorlijk verbijsterd achterblijft

Youtube / TIERRA TV

Youtube / TIERRA TV

Het dragen van een rok, een jurk, of een beetje aangeschoten zijn, rechtvaardigt allerminst de achteloze acties van een man. Als een dronken vrouw om hulp vraagt, betekent dit dat ze in de problemen zit, ze geeft geen andere signalen. Van zo'n situatie profiteren is niet iets wat mannen zouden doen, maar criminelen.

Zoals Margaret Atwood schreef: "Mannen zijn bang dat vrouwen hen zullen uitlachen. Vrouwen dat mannen hen zullen vermoorden."

Advertisement