Een weesmeisje krijgt haar eerste pop: de video van haar reactie is ronduit emotionerend

Janine image
door Janine

12 Oktober 2020

Een weesmeisje krijgt haar eerste pop: de video van haar reactie is ronduit emotionerend
Advertisement

De glimlach van een kind zal waarschijnlijk in staat zijn om "de wereld te redden": zelfs de meest harde mensen zullen van gedachten moeten veranderen in het licht van de oprechte reactie van degenen die in hun onschuld nog steeds de kracht vinden om te lachen. In een video van de Turkse activist Bilal Erkus zien we Cemile, een Nigeriaans meisje, een weeskind die haar emotie en lach niet kan bedwingen als de man haar haar eerste pop geeft. Een verrassing dat voor een kind dat geboren en getogen is in het Westen, waar het altijd een nieuw speeltje bij de hand heeft, niet zo spannend is als het voor Cemile lijkt. Dit Nigeriaanse meisje geeft ons daarentegen onbewust een ongekende les in bescheidenheid.

via Instagram / bilal_erkus

Advertisement
Instagram / Bilal Erkus

Instagram / Bilal Erkus

Dat geld geen geluk brengt, weet Cemile goed en toch slaagt ze er in om heel gelukkig te zijn als Bilal haar zijn cadeau geeft. Om de "spanning" te vergroten, zegt Bilal tegen het meisje om haar ogen te sluiten; wanneer Cemile ze opent en de mooie pop ziet die ze nooit heeft gehad, begint ze hardop te lachen en omhelst ze die stoffen pop. Ze omhelst Bilal ook, terwijl ze hard blijft lachen, blij dat ze dat geschenk heeft ontvangen.

Advertisement

Dit is de prachtige video met de emotionele reactie van de kleine Cemile:

Een reactie die ons doet glimlachen en, tegelijkertijd, treuren om de onrechtvaardige levensomstandigheden die veel Afrikaanse kinderen moeten doorstaan ​​zonder een keuze te hebben.

De glimlach van Cemile is echter een baken van hoop voor iedereen in deze steeds grauwer wordende zielloze wereld.

Advertisement