Een tiener klaagt omdat haar moeder haar zakgeld heeft verlaagd van $5000 naar $1000: "Ik voel me een boerin”

Janine image
door Janine

16 Oktober 2020

Een tiener klaagt omdat haar moeder haar zakgeld heeft verlaagd van $5000 naar $1000: "Ik voel me een boerin”
Advertisement

Kinderen krijgen vaak een klein symbolisch bedrag, zakgeld, om ze tevreden te stellen en aan verantwoordelijkheden te laten wennen. Als je puber bent, nemen de behoeften toe en hoewel de ouders de eersten zijn die in alle basisbehoeften voorzien, worden de extra's betaald door de jongen of het meisje in kwestie. Zakgeld wordt zo een manier om wat geld te sparen voor een persoonlijke aankoop of gewoon om af en toe uit te gaan met vrienden. Voor Nicolette Gray, een vijftienjarige uit Beverly Hills, was het zakgeld zeker iets meer: ​​haar moeder gaf haar namelijk 5.000 dollar per maand! Zakgeld dat meer is dan een “normaal” salaris.

via Facebook

Advertisement
Facebook / Nicolette Gray

Facebook / Nicolette Gray

Na jaren in luxe geleefd te hebben, kreeg de "arme" Nicolette minder zakgeld, dat voor haar niet acceptabel was: haar moeder besloot haar "slechts" $1.000 per maand te geven, in plaats van $5.000! Voor velen blijft het echter een duizelingwekkend cijfer, ook gezien het feit dat Nicolette pas 15 jaar oud is en geen baan heeft. De arme tiener voelde zich echter niet goed worden toen ze besefte dat ze niet langer zoveel geld zou hebben om aan schoenen, tassen en kleding te besteden, en zei dat haar levensstandaard met zo weinig geld niet vol te houden is: “Ik voel me een boerin!” verklaarde ze in het openbaar.

Advertisement
Facebook / Nicolette Gray

Facebook / Nicolette Gray

De fout werd uiteraard gemaakt door haar moeder, Nina, die haar schuldgevoel van het verleden erkende: ze werkte veel en als alleenstaande moeder bracht Nina veel tijd buitenshuis door en de uren die ze met haar dochter doorbracht, werden steeds minder. Haar manier om deze tekortkomingen goed te maken, is altijd via geld geweest. De jonge Nicolette heeft eigenlijk altijd alles gehad wat ze wilde: van de privéchauffeur tot de personal trainer van de sportschool en niet te vergeten tassen, schoenen en kleding dankzij de onbeperkte toegang tot de creditcards van haar moeder. Gelukkig besefte de moeder dat de situatie uit de hand liep en besloot ze haar dochter hierover wat bewuster te maken.

Facebook / Palm Shaikh

Facebook / Palm Shaikh

De situatie terugdraaien na het opvoeden van een verwend meisje is niet gemakkelijk, Nicolette wil niets weten over verantwoordelijkheid of een baan zoeken. Alles wat ze van haar moeder wil en eist, is geld. Tijdens een tv-programma waarin moeder en dochter de kwestie bespraken, dreigde Nicolette ook haar moeder om haar leven tot een hel te maken als het geld niet genoeg voor haar was. Hoe ga je om met zo'n dochter?

De eerste stap, als ouder, is haar minder geld en meer liefde te geven.

Advertisement