Ze werd direct na de geboorte ontvoerd en verkocht: na 25 jaar kan ze haar echte ouders weer omhelzen

Janine image
door Janine

16 Oktober 2020

Ze werd direct na de geboorte ontvoerd en verkocht: na 25 jaar kan ze haar echte ouders weer omhelzen
Advertisement

Er zijn zulke ongelooflijke verhalen die het verdienen om als voorbeeld te worden genomen voor al die keren dat we denken dat er in het leven niets meer aan te doen is en dat alle hoop op geluk verloren is. Dit gold ook voor de jonge Belle Barbu, 25 jaar oud, opgevoed in de Verenigde Staten door een familie uit Wisconsin, die altijd wist dat ze uit Roemenië was geadopteerd.

Ze was echter nooit zeker van haar afkomst en biologische familie. De jonge vrouw gaf de zoektocht naar haar ware afkomst nooit op, net zoals haar dierbaren dat nooit deden. Totdat, 25 jaar na haar geboorte, het ondenkbare gebeurde: een gelukkig keerpunt dat op zijn zachtst gezegd ontroerend was.

via Deseret News

Advertisement
 Tim Ballard/Youtube

Tim Ballard/Youtube

Dankzij onderzoek, DNA-tests en een Facebook-groep die zich inzet om geadopteerde Roemeense kinderen te herenigen met hun families, heeft Belle haar familie kunnen vinden. Het meisje wist alleen dat ze in Sadova waren, verder niets. De organisatie deed het nodige onderzoek en was succesvol. Belle's vader en moeder werden binnen een paar dagen opgespoord: ze bevonden zich in Italië.

Advertisement
 Tim Ballard/Youtube

Tim Ballard/Youtube

De 25-jarige, die het nieuws had ontvangen, verspilde geen tijd meer en vloog onmiddellijk vanuit de Verenigde Staten naar het Europese land, blij en uitkijkend naar de aanstaande familiereünie. Zo konden vader, moeder en dochter, eenmaal in Italië, elkaar voor het eerst eindelijk omhelzen. Het verhaal dat over Belle's verleden naar buiten is gekomen, is werkelijk ongelooflijk.

 Tim Ballard/Youtube

Tim Ballard/Youtube

De laatste keer dat haar biologische ouders haar dochter zagen, was in een ziekenhuis in Roemenië, de dag dat ze werd geboren. Daar werd het kleine meisje ontvoerd, en werd het slachtoffer van een louche babyhandel. Belle werd te vroeg geboren, en de artsen, nadat ze bij haar ouders was weggehaald, logen tegen haar dierbaren en zeiden dat het kind was overleden aan een vermeend hartprobleem en vanwege een te zwakke gezondheidstoestand. De waarheid was echter heel anders en ronduit verschrikkelijk: het kind was verkocht om te worden afgestaan ​​voor adoptie in de Verenigde Staten, en ze hadden dus vreselijk tegen haar natuurlijke ouders gelogen.

 Tim Ballard/Youtube

Tim Ballard/Youtube

Ondanks de beperkte middelen van de ouders van Belle - boeren die altijd in bescheiden omstandigheden hebben geleefd - gaven de twee nooit op nadat ze te weten kwamen over de kinderhandel. Ze zochten overal naar hun kleintje, mede dankzij de hulp van de organisatie Operation Underground Railroad. Het bleek dat de geboorteakte van Belle - evenals die van vele andere kleine slachtoffers van deze misdaden - was vervalst. Het kind, eenmaal in een weeshuis, werd geadopteerd nadat er duizenden dollars aan waren verdiend.

 Tim Ballard/Youtube

Tim Ballard/Youtube

De organisatie financierde Belle's reis naar Italië gedeeltelijk en zorgde zo voor de hereniging tussen haar en haar echte familie. Met dit prachtige gelukkige einde heeft haar verhaal ook veel andere families geholpen die het slachtoffer zijn van soortgelijke gevallen. We hopen dat steeds meer mensen, onrechtvaardig en wreed gescheiden, elkaar eindelijk kunnen omhelzen zoals ze verdienen.

Advertisement