Een 22-jarige jongen wordt ontslagen nadat hij beide ouders heeft verloren: "zijn prestaties waren verminderd" - BekijkDezeVideo.nl
x
Een 22-jarige jongen wordt ontslagen…
Op de leeftijd van 21 maanden wordt hij ernstig toegetakeld door twee honden: nu noemen zijn leeftijdsgenoten hem een Ze werd direct na de geboorte ontvoerd en verkocht: na 25 jaar kan ze haar echte ouders weer omhelzen

Een 22-jarige jongen wordt ontslagen nadat hij beide ouders heeft verloren: "zijn prestaties waren verminderd"

16 Oktober 2020 • Door Janine
4.050
Advertisement

Als we bepaalde verhalen lezen, realiseren we ons dat de mensen om ons heen ons altijd negatief zullen blijven verbazen. Niet dat de hele mensheid zich respectloos gedraagt, laat dat duidelijk zijn, maar soms is het echt moeilijk om anderen te vertrouwen.

De 22-jarige jongen die zijn beide ouders dramatisch verloor bij een auto-ongeluk, weet er alles van. In zo’n moeilijke tijd als deze, kreeg hij een behandeling van zijn bedrijf die als we het oneerlijk zouden noemen, een understatement zou zijn. De jongen werd een paar weken nadat zijn ouders stierven, ontslagen omdat zijn prestaties "ernstig waren verminderd".

via: Reddit

Niet alleen de schade, maar ook de belediging. Zo zouden we het trieste verhaal kunnen samenvatten van de 22-jarige medewerker van een IT-bedrijf. Het verliezen van beide ouders bij een vreselijk ongeval is op zichzelf al niet eenvoudig om mee om te gaan, het kan zelfs een echt trauma zijn waarvan het jaren duurt om van te herstellen. Kortom, iets dat het leven overhoop haalt.

Deze jongen moest echter na de klap die hij had geïncasseerd ook op het werk een onmenselijke en volledig respectloze behandeling ondergaan. Terugkerend van verlof wegens overlijden door familie, was het hervatten van het werk niet gemakkelijk, maar zijn bedrijf nam al heel snel een ​​definitief besluit. De "productiviteit" van deze jonge wees was dramatisch gedaald, dus was voor zijn werkgevers de enige oplossing hem te ontslaan.

We weten heel goed dat werkgevers op de werkplek vaak arrogantie en intimidatie ten opzichte van werknemers aannemen, maar hier is elke limiet ruimschoots overschreden. De enige voet aan de grond in het leven van deze jongen werd weggevaagd zonder dat hij zelfs maar tijd had om te herstellen van de schok door het verdriet. Het verhaal werd op Reddit verteld door de vice-president van het bedrijf, verantwoordelijk voor het ontslag, die sociale gebruikers vroeg of zijn gedrag inderdaad zo ongevoelig was geweest.

"We konden niet maanden en maanden wachten totdat hij weer productief zou zijn", schreef hij onder meer over de beslissing om de jonge werknemer te ontslaan. Onnodig te zeggen dat de post duizenden verontwaardigde reacties en commentaren opriep, vooral vanwege het absolute gebrek aan gevoeligheid van het bedrijf door hem zonder een baan en zonder een minimum aan discussie of waarschuwing achter te laten.

Gezien de reacties en zijn - deels - berouw voor zijn keuzes, publiceerde de vice-president later een update waarin hij meedeelde dat hij had aangeboden de jongen in zijn dagelijks leven te volgen en dat hij hem in contact had gebracht met mensen die op zoek waren naar werknemers. Een magere troost natuurlijk, die helaas de wrede en onrechtvaardige daad van deze mensen jegens de arme werknemer niet uitwist.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt