"Ik ontdekte dat we neef en nicht zijn": een vrouw geeft haar man een DNA-test cadeau en het huwelijk valt uiteen

Janine image
door Janine

19 Oktober 2020

"Ik ontdekte dat we neef en nicht zijn": een vrouw geeft haar man een DNA-test cadeau en het huwelijk valt uiteen
Advertisement

Een verjaardagscadeau geven aan iemand van wie je houdt, is een gebaar dat tijd en veel aandacht vereist. Stel je voor dat je iets unieks en beslist ongewoons hebt bedacht voor je partner, die hem sprakeloos kan achterlaten: een DNA-test! Maar als dit idee, in plaats van geniaal te zijn, schadelijk zou blijken te zijn voor het huwelijk, wat zou je dan doen? Het verhaal van deze Engelse familie biedt boordevol stof tot nadenken over dit onderwerp.

via mirror.co.uk

Advertisement
pixnio

pixnio

In de brief die anoniem naar de podcast Slate's Dear Prudence werd gestuurd, en later in de krant Mirror Online kwam te staan, vertelde een vrouw hoe het verjaardagsfeestje van haar man in een flits veranderde in een nachtmerrie: "Ik wilde hem verrassen door hem een DNA-test te geven, maar zodra de resultaten arriveerden, waren we geschokt. We ontdekten namelijk we dat we neef en nicht waren van vaderskant. Je kunt niet begrijpen hoeveel dit nieuws ons huwelijk heeft beïnvloed, we bevinden ons nu in een crisis, we slapen in aparte kamers en we weten niet hoe we ons moeten gedragen, zelfs niet met ons kind van slechts twee jaar. Vanaf dat moment blijven we door de fotoalbums van onze kindertijd bladeren op zoek naar antwoorden, maar we zijn tot niets gekomen.

Advertisement
pikist

pikist

Zoals de vrouw later aangaf, zijn de ouders van haar man al 30 jaar samen en heeft haar schoonvader altijd verteld dat hij trouwde met de enige persoon die hij ooit had gekust. Als dit nieuws uitkwam, zou het uiteindelijk zijn hele familie op zijn kop zetten en oude verhalen over echtelijke ontrouw aan de orde stellen; juist daarom kon de hoofdrolspeler van dit absurde verhaal zijn moeder en zussen niet eens in vertrouwen nemen.

De presentator van de podcast en zijn gast, literair agent Connor Goldsmith, probeerden enerzijds de vrouw op te vrolijken door haar te vertellen dat wat er met haar is gebeurd niet zo zeldzaam is, maar aan de andere kant moesten ze toegeven dat in de meeste van gevallen zoals deze leiden tot het verbreken van huwelijken. Wat denk jij ervan?

Tony Webster/Wikimedia

Tony Webster/Wikimedia

Advertisement