Een 3-jarige jongen wordt gepest op de kleuterschool omdat hij een Frozen-rugzak draagt: “Dat is iets voor meisjes”

Janine image
door Janine

21 Oktober 2020

Een 3-jarige jongen wordt gepest op de kleuterschool omdat hij een Frozen-rugzak draagt: “Dat is iets voor meisjes”
Advertisement

Kinderen, vooral als ze in de voorschoolse leeftijd zijn, moeten de vrijheid krijgen om te spelen en te dromen van alles wat hun fantasie kan prikkelen. Ook al heeft de samenleving ons altijd zeer specifieke genderstereotypen opgelegd, zal de jongen of het meisje, in hun puurheid en naïviteit, geen onderscheid maken tussen poppen of constructies, en als ze dat doen, zal het uitsluitend en exclusief gebaseerd zijn op hun persoonlijke smaak. Kortom, het zal geen keuze zijn die gebaseerd is op de gedachte dat een bepaald soort speelgoed “voor jongens” is en andere “voor meisjes”. Helaas komt het kind echter al heel vroeg in aanraking met dit soort realiteit totdat het zich echt eigen maakt. En hier kan dan tijdens de schooljaren pesten voorkomen tegen degenen die er nog niet aan hadden gedacht om deze duidelijke verdeling van de wereld van speelgoed voor “jongens” tegen “meisjes” uit te voeren.

via Twitter / Drabdomg

Advertisement
Twitter / Drabdomg

Twitter / Drabdomg

In Frankrijk werd een kleuterjongen gepest omdat hij een rugzak droeg van Frozen, de beroemde Disney-film met twee vrouwelijke heldinnen. Een film die, hoe leuk het ook voor zowel meisjes als jongens is, wordt gezien als een "vrouwelijk product", waarvan de merchandising dan ook een heel specifiek doel heeft: meisjes van 0 tot 10 jaar. Maar wat voor kwaad kan het als een 3-jarig kind zich aangetrokken voelt tot een kleurrijke rugzak met de fantastische hoofdrolspelers van de laatste tekenfilm die hij zag? Denk aan de opwinding om het altijd mee te nemen, als hij op school is, weg van mama en papa en uit zijn slaapkamer... In plaats daarvan vond iemand het gepast om hem te bespotten vanwege zijn smaak en zijn keuze. De vader van de kleine jongen hekelde dit verhaal op Twitter en trok ook de aandacht van Disney zelf, die om het adres van de familie vroeg, waarschijnlijk om iets belangrijks naar de jongen te sturen en hem alle steun van de wereld te tonen.

Is het mogelijk dat dit kind op 3-jarige leeftijd gedwongen wordt af te zien van zijn rugzak, gewoon om wat rust te vinden?

Advertisement