Een weduwnaar die aan kanker lijdt adopteert terminaal zieke kinderen om hen te helpen in de laatste dagen van hun leven

Janine image
door Janine

22 Oktober 2020

Een weduwnaar die aan kanker lijdt adopteert terminaal zieke kinderen om hen te helpen in de laatste dagen van hun leven
Advertisement

Er zijn mensen die voorbestemd zijn om hun naasten veel meer goed te doen dan anderen: het leven leert ons dit wanneer we geconfronteerd worden met hun prachtige en motiverende verhalen. Ondanks hun moeilijkheden zijn deze weldoeners er, en het lijkt erop dat ze voorbestemd zijn geweest om degenen die dag in dag uit vreselijke moeilijkheden meemaken, aan te moedigen.

Net als Mohamed Bzeek, ​​de 65-jarige man die de hoofdrolspeler is in ons verhaal. Een man die in zijn leven heeft besloten om voor weeskinderen, verlaten en terminaal zieke kinderen te zorgen, die nooit het lijden zouden mogen ervaren dat ze beleven. Hoe helpt hij hen? Simpel: hij adopteert ze, en zijn huis in Los Angeles heeft sinds 1989 meer dan 80 van deze minder bedeelde kleintjes gehuisvest waardoor hij ervoor zorgt dat ze niet alleen sterven.

via Image

Advertisement
gofundme/Youtube

gofundme/Youtube

Mohamed is weduwnaar en begon zijn geweldige liefdadigheid terwijl zijn vrouw nog leefde. In het ziekenhuis achtergelaten kinderen, van hun familie afgenomen wegens geweld of mishandeling, terminaal zieke kinderen: al deze grensgevallen krijgen de aandacht van deze man, die heeft besloten een liefdevolle vader te worden voor degenen die geen vader hebben. Van de meer dan 80 kinderen die werden verwelkomd, verloren er 10 helaas het leven in zijn armen. Een vreselijke ervaring, maar wel een die ervoor zorgde dat deze minder bedeelde kleintjes hun laatste dagen omringd door genegenheid en zorgzaamheid leefden.

Advertisement
gofundme/Youtube

gofundme/Youtube

Voor Bzeek is het een echte missie, die hij niet serieuzer had kunnen nemen. De familiaire sfeer en de veiligheid die hij zijn adoptiekinderen weet te geven, is alles wat ze nodig hebben, juist omdat ze uit moeilijke situaties komen, situaties die een kind nooit, maar dan ook nooit zou moeten ervaren.

gofundme/Youtube

gofundme/Youtube

Mohamed weet tenslotte zelf wat het betekent om met kanker te worden geconfronteerd, aangezien hij in 2017 de diagnose darmkanker stadium 2 kreeg. Om hem te helpen - en dus ook zijn kinderen - werd een fondsenwerving opgericht, die in korte tijd uitstekende resultaten kreeg. Het is gewoon geweldig om te weten dat er zulke vrijgevige mensen in de wereld zijn, nietwaar?

Advertisement