Op school gepest vanwege het dragen van een roze shirt: de leraar draagt een shirt van dezelfde kleur - BekijkDezeVideo.nl
x
Op school gepest vanwege het dragen…
Een jonge voetballer helpt zijn vrouw bij de bevalling voor het huis: ze redden het niet om naar het ziekenhuis te gaan De vrouw verrast haar man voor het altaar met een andere vrouw: de surrealistische scène die door een van de gasten is vastgelegd

Op school gepest vanwege het dragen van een roze shirt: de leraar draagt een shirt van dezelfde kleur

24 Oktober 2020 • Door Janine
2.717
Advertisement

Het thema pesten is op allerlei manieren besproken, maar dit soort gevallen doen zich nog steeds voor op scholen, zelfs onder de jongste kinderen. De reden om iemand te pesten kan van alles zijn, maar uiteindelijk verandert het resultaat niet: er wordt iemand uitgelachen en vernederd waar iedereen bij is. De jonge William Gierke, een 9-jarige jongen, was de nieuwkomer in zijn klas toen een van zijn leeftijdsgenoten hem op de eerste dag vroeg waarom hij een roze shirt droeg. William, een vriendelijk kind en heel eerlijk, antwoordde zijn nieuwe klasgenoot simpelweg dat hij de kleur roze mooi vond. Vanaf dat moment begonnen de andere jongens hem voor de gek te houden vanwege zijn onschuldige voorkeur. Gelukkig bleven al die plagerijen niet onopgemerkt en een van William's leraren, David Winters, sprak zich openlijk uit ter ondersteuning van het kind en bewees geschikt te zijn in zijn rol als leraar.

De kleine William verscheen in de klas met een roze T-shirt met de tekst "Echte stoere jongens dragen roze!", een kleur die niet welkom was bij zijn leeftijdsgenoten die hem aanvielen door hem "meisje" te noemen. Maar wat is er mis met het dragen van een roze shirt? Niets, en daarom kwam zijn leraar David de volgende dag in de klas met een roze shirt, om de klas te demonstreren en uit te leggen dat er niets mis of controversieel is aan roze.

William had dat shirt gekregen bij een evenement tegen borstkanker en het symbolisch gedragen als steun voor alle vrouwen. Zelfs zonder zo'n diepe motivatie was dat shirt een leuk kledingstuk voor de kleine William en niemand had het recht hem op enigerlei wijze te beledigen. Eenmaal thuis vertelde William zijn moeder alles en zei haar dat hij de volgende dag niet naar school zou gaan. De moeder, die ontmoedigd was door de situatie en spijt had van wat haar zoon had geleden, probeerde hem te troosten en overtuigde hem uiteindelijk om de volgende dag naar school te gaan. Die dag verscheen zijn leraar Winter in een roze shirt voor de hele klas, wat de 9-jarige jongen veel moed gaf.

Advertisement

De twee namen samen een foto, die Winter vervolgens naar de moeder van de jongen stuurde. In tranen voelde de vrouw zich meteen gerustgesteld dat er iemand als David Winter op school was om voor haar zoon en andere leerlingen te zorgen. De rest van de week bleef de leraar een roze shirt dragen, om de klas te demonstreren dat het inderdaad klopt dat "stoere jongens roze dragen", zonder enige schaamte.

Dit zijn docenten die echt gepassioneerd zijn in hun werk, die altijd aan de kant van de studenten staan ​​en laten zien dat ze om hen geven.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt