De "slapende prins" van Saoedi-Arabië zwaaide met zijn hand na 15 jaar diepe coma

Janine image
door Janine

27 Oktober 2020

De "slapende prins" van Saoedi-Arabië zwaaide met zijn hand na 15 jaar diepe coma
Advertisement

Na een vreselijk auto-ongeluk, kwam de duisternis van een ziekenhuis, en vervolgens een coma in vegetatieve toestand; een coma die al 15 jaar duurt en de familie diep heeft geschokt. We hebben het over het verhaal van Prins Al-Waleed van Saoedi-Arabië die in 2005 het slachtoffer werd van een verschrikkelijk auto-ongeluk en hem op een lang en schijnbaar hopeloos pad dwong. Totdat in 2015 een vage hoop concreet werd voor de ogen van zijn dierbaren...

via Daily Mail UK

Advertisement
Vincent Depu/YouTube

Vincent Depu/YouTube

Na 10 jaar in een coma in vegetatieve toestand te hebben gelegen, bewoog de Saoedische prins Al-Waleed in 2015 zijn hoofd lichtjes heen en weer, een beweging die sindsdien niet meer is herhaald; een hoop die onmiddellijk vervloog, totdat in oktober 2020 de "slapende prins" van Arabië herhaaldelijk met zijn rechterhand zwaaide als teken na het luisteren naar de woorden van de familie die daar naast het ziekenhuisbed bijeen gekomen was.

Advertisement
Vincent Depu/YouTube

Vincent Depu/YouTube

Bij elk spraaksignaal leek Al-Waleed zijn hand te bewegen, alsof het een stille reactie was op het feit dat hij, de prins die al te lang sliep, externe auditieve signalen begon op te vangen. Geweldig nieuws voor de Saoedische aristocratische familie die, gezien hun monetaire erfenis, de afgelopen jaren geen obstakels hadden om hun wettelijke erfgenaam alle nodige zorg te garanderen.

Maar ondanks de economische mogelijkheden van het gezin, heeft deze tragedie een jongen die alles leek te hebben niet gespaard: geld, een belangrijke aristocratische positie, een mooie toekomst die al geschreven was.

Vincent Depu/YouTube

Vincent Depu/YouTube

Het vreselijke auto-ongeluk dat Al-Waleed overkwam, vond plaats in Londen, toen de jongen nog maar 18 jaar oud was en daar om studieredenen was. Maar nu laat zijn rechterhand die voor het eerst bewoog heel Saoedi-Arabië weer dromen, net als in de mooiste sprookjes: de slapende prins staat misschien op het punt te ontwaken uit een betovering die 15 jaar duurt.

En zoals bij elk persoon die het slachtoffer is van een dergelijk ongeval, wensen we hem een zeer snel herstel en een nieuwe terugkeer naar het leven toe!

Advertisement