Een stuk aluminiumfolie achter de radiator: de truc om de winter door te komen en te besparen op de rekening

Janine image
door Janine

30 Oktober 2020

Een stuk aluminiumfolie achter de radiator: de truc om de winter door te komen en te besparen op de rekening
Advertisement

Tijdens de wintermaanden is het inmiddels een must om een ​​goed getest verwarmingssysteem te hebben, dat zorgt voor de juiste warmte binnen de muren van het huis. De winter is vrij lang en, vooral in sommige delen van de wereld, ook behoorlijk streng: je riskeert daarom dat je aan het einde van de maand een duizelingwekkende rekening krijgt! Wat kunnen we daar aan doen? In je eigen huis in de kou zitten is natuurlijk geen aannemelijke optie. We willen je een kleine truc presenteren, die je misschien al kent, die zowel je bankrekening als je welzijn kan helpen. Wist je dat je dankzij een simpel stuk aluminiumfolie kunt besparen op de rekening en op warmteverlies?

via The Guardian

Advertisement
Wikimedia

Wikimedia

Het plaatsen van een reflectiepaneel achter de radiator, een handeling die vrij eenvoudig blijkt te zijn als je te maken hebt met een in de muur ingebouwde radiator, kan echt het verschil maken. Een operatie die ook kan worden uitgevoerd met eenvoudige aluminiumfolie en plakband. Op Youtube vind je talloze filmpjes die laten zien hoe je de aluminiumfolie achter de radiator stabiel aanbrengt en zo te veel warmte afvoert. Als je wat professioneler wilt zijn en de folie in de keuken wilt laten, kun je altijd warmte-reflecterende panelen gebruiken, die je in veel winkels en ook online kunt kopen.

Advertisement
Youtube / Groundwork UK

Youtube / Groundwork UK

Dankzij deze simpele truc zal de aluminiumfolie op de achterkant van de radiator de warmte terug de kamer in reflecteren in plaats van deze onnodig door de muren van het huis te laten ontsnappen. Als je echter al een goede thermische isolatie hebt, zal deze tip nutteloos zijn.

Kende je deze truc al?

Advertisement