Ooit geloofden ouders niet dat deze 8 uitvindingen uit het verleden zo gevaarlijk waren voor hun kinderen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Ooit geloofden ouders niet dat deze…
19 mannen die hebben besloten hun baard te laten staan om hun uiterlijk te verbeteren Moeders sturen een kind weg uit het park zodat hun dochters alleen met meisjes onderling kunnen spelen

Ooit geloofden ouders niet dat deze 8 uitvindingen uit het verleden zo gevaarlijk waren voor hun kinderen

02 November 2020 • Door Janine
94.191
Advertisement

Het leven van een ouder is niet gemakkelijk: mama en papa proberen altijd het beste voor hun kind te krijgen, en om dat te doen moeten ze de beste opties die hen constant worden aangeboden goed kunnen inschatten. Wat is de beste kinderwagen? Kan ik mijn kind dit specifieke voedsel geven? En vele andere vragen...

Tegenwoordig zijn er ongetwijfeld onderwerpen waarover ouders het volkomen eens zijn, zoals nooit in slaap vallen met een baby in hun armen of in hetzelfde bed, of “benauwde” dekens of knuffelbeesten in de wieg van het kind. Zijn de ouders van tegenwoordig ongeruster geworden? We kunnen het niet met absolute zekerheid zeggen, maar terugkijkend merken we zeker andere soorten problemen en angsten op. Het lijkt erop dat ouders in het verleden het leven van hun kinderen voortdurend op het spel hebben gezet, zonder dat ze zich daar volledig van bewust waren. Kijk naar deze uitvindingen en methoden die ouders ooit gebruikten.

1. Deze "babykooien" waren uitgevonden om kinderen die in appartementen woonden voldoende blootstelling aan zonlicht en frisse lucht te bieden (1937)

Een foto die ons alleen maar doet huiveren als we ernaar kijken: een kind "in een kooi", opgehangen in de leegte, in wat een gebouw uit de jaren ’30 in New York zou moeten zijn. Aan het begin van de 20e eeuw waren veel ouders bezorgd dat hun kind niet genoeg "frisse lucht" kreeg. Welke betere oplossing dan deze "zeer veilige" kooien?

2. Het is 1936, je wilt gaan schaatsen, maar je moet voor je baby zorgen die pas een paar maanden oud is. Een van de gevaarlijkste oplossingen die we ooit hebben gezien!

Lijkt dit een gevaarlijke oplossing? Dat is het zeker. Voor hockeyspeler Jack Milford was het echter de uitvinding van de eeuw, waardoor hij en zijn vrouw met de baby konden schaatsen.

Advertisement

3. Zo dachten ze in de jaren ’50 dat het normaal was om je baby van een paar maanden oud te laten reizen!

Ken je het bagagevak in het vliegtuig, waar meestal handbagage wordt opgeslagen? Welnu, in de jaren vijftig hebben ze dit soort stoeltje uitgevonden om aan het bagagevak te bevestigen, zodat baby's kunnen reizen. Op het eerste gezicht lijkt het ook geen slecht idee... maar wat als er turbulentie is? We willen het niet weten.

4. Hoe kan zoiets er niet gevaarlijk uitzien?

Het is niet duidelijk hoe dat kind op zo'n eenwieler in de juiste positie kan blijven: de foto zou tegenwoordig elke ouder afschrikken, terwijl de fotograaf destijds misschien een goede indruk probeerde te maken met deze foto!

5. Gasmaskers voor baby's tijdens een militaire oefening in een Brits ziekenhuis (1940)

Gasmaskers voor baby’s bedekten blijkbaar het hele lichaam behalve de voeten. Het ziet er niet erg veilig uit voor de baby's, vooral omdat verpleegsters ze lijken op te tillen zoals je een tas optilt.

Advertisement

6. Een ultraviolette lamp "markeerde" de initialen van de kinderen, waardoor het voor verpleegsters gemakkelijker werd om baby's te herkennen.

Het lijkt erop dat het in de jaren ’30 vaak voorkwam om baby's bij de geboorte te ruilen en zelfs te stelen. Om dit probleem te overwinnen, hebben onze voorgangers aan deze zeer praktische lamp gedacht!

7. Een slagersweegschaal om het gewicht van kinderen te meten... Lijkt het maar zo of is het nogal verontrustend?!

Advertisement

8. De ouders van vroeger lieten hun kleine kinderen slapen in deze zeer comfortabele hangmatten... stel je voor dat één van hen zich in zijn slaap omdraaide!

foto: Wikimedia

Nu weten we hoe riskant het is om zelfs met je pasgeboren baby in hetzelfde bed in slaap te vallen!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt