Een vader haalt zijn dochter van de kleuterschool maar hij heeft het verkeerde kind: "Ik merkte geen verschil”

Janine image
door Janine

05 November 2020

Een vader haalt zijn dochter van de kleuterschool maar hij heeft het verkeerde kind: "Ik merkte geen verschil”
Advertisement

Het komt niet zo vaak voor dat we zo in gedachten verzonken zijn dat we ons kind met een ander kind verwarren, maar er zijn er die hierin “slagen”. Helaas overkwam het deze ietwat vergeetachtige, onoplettende vader, die per ongeluk een meisje meenam dat helemaal zijn dochter niet was; toch was hij er volledig van overtuigd dat zij het was. Dit is wat er gebeurde.

Advertisement

Dit absurde verhaal speelde zich af in het kleine stadje Calella in Spanje, toen een afwezige vader naar de kleuterschool ging om zijn dochter op te halen; jammer dat hij het verkeerde kind meenam, zonder zich de fout te realiseren; zoals hij later vertelde, "hij had geen verschil gemerkt". De fout werd echter niet helemaal alleen door de vader gemaakt: de juf was die dag met ziekteverlof en er was een vervangende lerares die de kinderen en de gezichten van hun ouders niet goed kende.

Het toeval wilde dat de twee meisjes, protagonisten van deze merkwaardige “verwisseling” allebei Amelia heetten, om deze reden “overhandigde” de juf de verkeerde dochter aan de verkeerde vader, die het verbijsterde meisje naar huis bracht, zonder iets op te merken, urenlang…

Advertisement

De man realiseerde zich zijn fout pas toen politieagenten bij hem aanklopten, die de beveiligingscamera's van de kleuterschool hadden gecontroleerd en bevestigden dat hij de verkeerde Amelia had meegenomen. Kort daarna bood de man zijn excuses aan bij de familie van het meisje en verzekerde hen dat het meisje... veilig en wel was!

Hoewel de vader geen juridische gevolgen heeft ondervonden, lijkt het erop dat de autoriteiten al een onderzoek starten naar hoe het mogelijk was dat het schoolpersoneel het verkeerde kind aan de verkeerde vader had meegegeven zonder zich ervan te verzekeren…

Advertisement