Hij verzamelt spullen ter waarde van £5 miljoen, maar sterft voordat hij van zijn pensioen kan genieten

Janine image
door Janine

08 November 2020

Hij verzamelt spullen ter waarde van £5 miljoen, maar sterft voordat hij van zijn pensioen kan genieten
Advertisement

Heb je ooit gehoord van seriële accumulatoren? Het zijn die mensen die, uit liefhebberij maar soms ook uit gewoonte, de neiging hebben om allerlei voorwerpen te kopen: van cd’s tot dvd's, van boeken tot snuisterijen, om de muren van het huis te vullen met rommel die al te vaak nutteloos is. Er zijn echter mensen die het niet op een ongeorganiseerde en obsessieve manier doen, maar waardevolle spullen verzamelen om er na hun pensioen van te kunnen genieten. Dat dacht ook de Britse seriële accumulator Ramann Shukra, maar het lukte hem niet om op tijd van zijn inspanningen te genieten.

via The Sun UK

Advertisement
Wikimedia / Not the actual photo

Wikimedia / Not the actual photo

Ramann is een 64-jarige man die bij de roddelbladen van het land bekend staat als de meest bekende accumulator van het Verenigd Koninkrijk; decennia lang heeft hij honderdduizenden kostbare spullen van verschillende soorten gekocht voor een bedrag van ongeveer 5 miljoen pond. Jammer dat al die mooie dingen die hij in de loop der jaren had verzameld om er vervolgens van te genieten wanneer hij met pensioen zou gaan, nutteloos waren vanwege een vreselijk lot…

Ramann stierf namelijk begin 2020 aan een plotselinge hartaanval en liet een immense erfenis achter in de kamers van zijn huis: een gehuurd appartement, twee garages en 24 grote vuilnisbakken met ongeveer 60.000 items die hij had verzameld in de afgelopen 20 jaar.

 

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Ramann had bovendien een goede smaak: in 20 jaar tijd was hij erin geslaagd om als echte verzamelaar zijn schat samen te stellen met meer dan 6.000 oude strips, 4.000 zeldzame boeken, 12 gitaren uit de jaren ’60 en ’70, gesigneerde foto's en brieven met betrekking tot JFK, Winston Churchil, Gandhi, Elvis Presley en de Beatles. De 64-jarige man had het aan niemand verteld, maar hij was al van plan zijn enorme collectie te verkopen om zijn eigen pensioenfonds te financieren.

“Deze collectie is ongelooflijk. Ik ontmoette de broer van de man thuis en hij was net zo verrast als ik. Hij had geen idee dat zijn broer al die spullen had. Zijn huis en garage lagen letterlijk vol met voorwerpen, het laatste jaar van zijn leven woonde hij zelfs in een B&B. Ik heb geen idee hoe hij dit alles heeft betaald en zijn broer weet het ook niet'', zei de eigenaar van Unique Auctions, de veilingexpert die de hele collectie schatte op ongeveer £5 miljoen.

Pexels / not the actual photo

Pexels / not the actual photo

De ironie van het lot trof echter deze man, die op 64-jarige leeftijd werd getroffen door een hartaanval; Ramann kan niet meer genieten van zijn buitengewone collectie die hij gedurende meer dan 20 jaar heeft opgezet, net zoals hij niet zal kunnen genieten van de voordelen van zijn pensioen die hem de komende tijd zouden opleveren.

Ramann Shukla/Facebook

Ramann Shukla/Facebook

Helaas is het leven zo, onvoorspelbaar, spottend, met (helaas) een groot gevoel voor sarcasme.

Advertisement