Een oudere man verdient $3 miljoen als timmerman waardoor 33 jongeren naar het college kunnen gaan - BekijkDezeVideo.nl
x
Een oudere man verdient $3 miljoen als…
Een man weigert zijn plaats in de bus aan een zwangere vrouw te geven omdat hij zich moe voelt na te hebben gewerkt Zijn vrouw sterft kort na de bevalling en hij zorgt zelf voor de pasgeboren drieling

Een oudere man verdient $3 miljoen als timmerman waardoor 33 jongeren naar het college kunnen gaan

07 November 2020 • Door Janine
1.287
Advertisement

Je leven lang geld sparen en besluiten het te schenken aan degenen die het meer nodig hebben dan wij. Een daad van extreme vrijgevigheid en onbaatzuchtigheid die het leven kenmerkte van Dale Schroeder, een man uit Iowa die 67 jaar als timmerman voor hetzelfde bedrijf heeft gewerkt, een bescheiden leven leidde maar ervoor zorgde dat al zijn spaargeld niet werd verspild maar gedoneerd aan een goed doel: om 33 onbekende jongeren te betalen voor hun studie.

via: CBS News
foto: YouTube/KCCI

Het bedrag van Dale's fortuin was ongeveer $3 miljoen en kort voordat hij in 2005 stierf, ging de oude man naar zijn advocaat en vroeg hij specifiek om al zijn spaargeld te gebruiken om studenten van de staat Iowa te helpen een ​​hogere schoolopleiding te krijgen.

Dankzij zijn laatste wensen kon Dale met terugwerkende kracht 33 jongeren laten studeren aan de beste hogescholen van de staat, die hem nu eeuwig dankbaar zijn voor de kans die ze zonder hem misschien nooit hadden gehad.

foto: YouTube/KCCI

Aan het woord was een van de studenten die het voorrecht had om te profiteren van Dale's liefdadigheidsfortuin, Kira Conrad, die voor altijd dank verschuldigd was aan deze onbekende weldoener: “Ik groeide op in een eenoudergezin en had drie oudere zussen, dus ons vieren te laten studeren was nooit een optie. Ik voelde me bijna hulpeloos, zoals "Ik wil het doen, ik heb dit doel, maar het kan niet, alleen vanwege mijn financiële situatie."

Advertisement
foto: YouTube/KCCI

De 33 jongeren die dankzij het altruïsme van Dale naar het college konden gaan, kwamen in juli 2020 bijeen om de nagedachtenis te vieren van deze grote weldoener, die nooit iets terug wilde hebben en die zijn hele leven gewerkt had als een bescheiden timmerman om een ​​betere toekomst voor de nieuwe generaties mogelijk te maken.

Een applaus voor Dale!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt