Een oudere man verdient $3 miljoen als timmerman waardoor 33 jongeren naar het college kunnen gaan

Janine image
door Janine

07 November 2020

Een oudere man verdient $3 miljoen als timmerman waardoor 33 jongeren naar het college kunnen gaan
Advertisement

Je leven lang geld sparen en besluiten het te schenken aan degenen die het meer nodig hebben dan wij. Een daad van extreme vrijgevigheid en onbaatzuchtigheid die het leven kenmerkte van Dale Schroeder, een man uit Iowa die 67 jaar als timmerman voor hetzelfde bedrijf heeft gewerkt, een bescheiden leven leidde maar ervoor zorgde dat al zijn spaargeld niet werd verspild maar gedoneerd aan een goed doel: om 33 onbekende jongeren te betalen voor hun studie.

via CBS News

Advertisement
YouTube/KCCI

YouTube/KCCI

Het bedrag van Dale's fortuin was ongeveer $3 miljoen en kort voordat hij in 2005 stierf, ging de oude man naar zijn advocaat en vroeg hij specifiek om al zijn spaargeld te gebruiken om studenten van de staat Iowa te helpen een ​​hogere schoolopleiding te krijgen.

Dankzij zijn laatste wensen kon Dale met terugwerkende kracht 33 jongeren laten studeren aan de beste hogescholen van de staat, die hem nu eeuwig dankbaar zijn voor de kans die ze zonder hem misschien nooit hadden gehad.

Advertisement
YouTube/KCCI

YouTube/KCCI

Aan het woord was een van de studenten die het voorrecht had om te profiteren van Dale's liefdadigheidsfortuin, Kira Conrad, die voor altijd dank verschuldigd was aan deze onbekende weldoener: “Ik groeide op in een eenoudergezin en had drie oudere zussen, dus ons vieren te laten studeren was nooit een optie. Ik voelde me bijna hulpeloos, zoals "Ik wil het doen, ik heb dit doel, maar het kan niet, alleen vanwege mijn financiële situatie."

YouTube/KCCI

YouTube/KCCI

De 33 jongeren die dankzij het altruïsme van Dale naar het college konden gaan, kwamen in juli 2020 bijeen om de nagedachtenis te vieren van deze grote weldoener, die nooit iets terug wilde hebben en die zijn hele leven gewerkt had als een bescheiden timmerman om een ​​betere toekomst voor de nieuwe generaties mogelijk te maken.

Een applaus voor Dale!

Advertisement