Een man weigert zijn plaats in de bus aan een zwangere vrouw te geven omdat hij zich moe voelt na te hebben gewerkt

Janine image
door Janine

07 November 2020

Een man weigert zijn plaats in de bus aan een zwangere vrouw te geven omdat hij zich moe voelt na te hebben gewerkt
Advertisement

In het openbaar vervoer zijn er meestal plaatsen gereserveerd voor gehandicapten of ouderen. Een voorzorg die deze mensen in staat stelt bijna altijd een stoel te bemachtigen tijdens de af te leggen reis. In veel landen zijn er ook zitplaatsen gereserveerd voor zwangere vrouwen - om ervoor te zorgen dat ook toekomstige moeders veilig reizen! Een man slaagde er echter in een discussie op gang te brengen over een onaangename gebeurtenis waarin hij de hoofdrolspeler werd. De man in kwestie weigerde zijn plaats aan een zwangere vrouw af te staan, omdat hij zich na het werk te moe voelde. De man was niet onbeleefd, maar hij weigerde een zwangere vrouw te laten zitten. Een gebaar om te veroordelen of om te delen?

via Reddit

Advertisement
Unsplash

Unsplash

De man schreef een post waarin hij webgebruikers over de hele wereld om advies vroeg: "Ben ik hier soms de idioot?". De reacties van het internet waren het meest uiteenlopend en hebben verdeeldheid gebracht tussen degenen die het gebaar sterk veroordelen en degenen die het in plaats daarvan als “juist” opvatten. De man had net een lange dienst van 10 uur op het werk achter de rug en toen de zwangere vrouw in de bus stapte en hem met haar ogen vroeg om zijn plaats af te staan, weigerde hij botweg: "Pardon, maar mijn voeten doen pijn... .Ik ben te moe”, zou de man hebben geantwoord. Hij vervolgde: “Ze begon te huilen omdat ze een zwangere alleenstaande moeder was en ik vertelde haar dat het me spijt, maar dat (een baby verwachten) was haar persoonlijke keuze en ze kan niet van andere mensen om haar heen verwachten dat ze zich aanpassen aan haar levenskeuzes."

Advertisement
Pexels

Pexels

Na het lezen van de post keerden veel gebruikers zich tegen de positie van de man: "Oké, dus de volgende keer dat een oudere probeert plaats te nemen in de bus begin je te klagen dat hij te oud is? Of een gehandicapte, dat hij gehandicapt is geboren?" alsof om te willen zeggen "het is hun keuze". Andere gebruikers daarentegen hebben de man ondersteund en hem duidelijk gemaakt dat er niets mis is met zijn houding.

Wat vind jij? Zou jij je plaats hebben afgestaan als het jou was overkomen?

Advertisement