Een klein meisje dat vastzit onder het puin wordt na 3 dagen gered: ze blijft de hand van de brandweerman vasthouden - BekijkDezeVideo.nl
x
Een klein meisje dat vastzit onder het…
18 mensen die hun verbazingwekkende transformatie van lelijke eendjes naar mooie zwanen wilden laten zien 18 vrouwen die hun look revolutionair hebben veranderd dankzij de vaardigheid van een beroemde visagist

Een klein meisje dat vastzit onder het puin wordt na 3 dagen gered: ze blijft de hand van de brandweerman vasthouden

20 November 2020 • Door Janine
1.576
Advertisement

De gewelddadige aardbeving van 30 oktober 2020 in de Egeïsche Zee, met een kracht van 7,0, die vooral Griekenland en Turkije trof, had verwoestende gevolgen voor de bevolking en steden. Meer dan een half miljoen gewonden en honderd doden lijken de voorlopige tol te zijn van de verschrikkelijke aardbeving. Onder deze omstandigheden slaagden de reddingswerkers erin een 3-jarig meisje te redden dat 65 uur - praktisch bijna 3 dagen - onder het puin had vastgezeten! Een echt wonder, dat de harten van veel mensen over de hele wereld heeft geraakt.

via: CNN

Elif Perincek zat bijna drie dagen vast onder het puin van haar huis, een flatgebouw in Izmir, in Turkije, voordat brandweerlieden haar vonden en in veiligheid brachten. Hoewel reddingswerkers dag en nacht onvermoeibaar doorwerkten na de verwoestende aardbeving, duurde het 65 uur voordat de brandweerman, Muammer Celik, haar uit die hel trok. Gelukkig leefde het kleine meisje nog en was ze in een goede gezondheid. De brandweerman die haar uit het puin trok, zei dat het kind vanaf het begin zijn hand vasthield, totdat hij haar naar de ambulance bracht. De brandweerman liet zich leiden door zijn intuïtie en die werd beloond: "Ik dacht dat ze misschien in de ruimte tussen haar bed en nachtkastje zou zijn, dus ik ging die richting uit en daar zag ik haar op haar rug liggen. Ik pakte haar op, veegde het stof van haar gezicht. Ze hield mijn vinger vast en liet niet los totdat we bij de ambulance waren,” zei Celik. Een geweldig klein wonder!

De moeder van de kleine Elif en twee andere mensen waren kort daarvoor gered, terwijl een van haar broers het helaas niet heeft gered. In een moment van grote droefheid voor het land, is het belangrijk om te benadrukken hoe belangrijk zo'n wonder is: de kleine Elif maakt het goed en heeft geen ernstige breuken of verwondingen opgelopen. Opnieuw was het werk van de brandweerlieden voorbeeldig.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt