Eerst was hij piloot, nu bezorgt hij pizza's: hoe het leven van deze jongen is veranderd door de pandemie

Janine image
door Janine

15 December 2020

Eerst was hij piloot, nu bezorgt hij pizza's: hoe het leven van deze jongen is veranderd door de pandemie
Advertisement

De Coronavirus-epidemie waarbij de hele wereld betrokken is, was een donderslag bij heldere hemel, ondanks het feit dat veel wetenschappers en beroemdheden in nietsvermoedende tijden de vrij concrete mogelijkheid van de komst van een pandemie hadden "voorspeld". Een pandemie die rampzalige gevolgen heeft gehad en heeft voor de levens van miljoenen mensen, maar ook voor de economie van hele landen. Steeds meer mensen worden nu gedwongen zichzelf opnieuw uit te vinden of een andere baan te zoeken, omdat het bedrijf waarop ze altijd hadden vertrouwd tijdelijk is gesloten. Er zijn bedrijven die permanent moesten sluiten, waardoor hele gezinnen geen referentiepunt meer hebben. Een echt kritiek moment voor iedereen, kortom, dat situaties voedt die ronduit paradoxaal zijn: zoals dat van Roman Savin, een jonge vliegtuigpiloot die tegenwoordig noodgedwongen eten moet bezorgen om wat te verdienen.

via Facebook / Roman Savin

Advertisement

2019...

2019...

Facebook / Roman Savin

Roman Savin is een 23-jarige Russische piloot; tegenwoordig woont hij in Litouwen, is getrouwd, heeft kinderen en hij moet natuurlijk zijn gezin onderhouden. De jongen plaatste twee zeer belangrijke foto's op zijn Facebook-pagina. Het gaat om 2 foto's die een jaar van elkaar zijn gemaakt, in de lift: op de eerste foto gaat Roman gekleed als piloot, vergezeld van zijn trolley en klaar voor een nieuwe en spannende werkdag; op de tweede foto zien we hem met heel normale kleding, een beschermend masker en de koeltas waarmee hij eten thuisbezorgt.

Advertisement

...2020!

...2020!

Facebook / Roman Savin

Met Roman gaat het echter niet zo slecht als met veel andere mensen: "Ik ben 23 jaar oud, de laatste drie jaar heb ik als piloot gewerkt. Zoals we weten, heeft de pandemie de luchtvaartindustrie naar een dieptepunt gebracht. Vorig jaar, alleen al gedurende het zomerseizoen, slaagde ik erin om 90-100 uur per maand te vliegen, terwijl ik dit jaar maar 140 vlieguren heb opgebouwd. Ik blijf als piloot werken omdat mijn luchtvaartmaatschappij nog steeds verschillende vluchten uitvoert. Ik heb ongeveer 1 vlucht per maand, dat betekent dat ik nog 30 dagen vrij heb". Dagen die Roman wilde gebruiken om een tijdelijke baan te vinden.

Facebook / Roman Savin

Facebook / Roman Savin

Zo kan hij doordeweeks van huis uit werken als verkoopagent voor vliegtuigonderdelen, terwijl hij in het weekend als bezorger wat bestellingen probeert rond te brengen. Van deze laatste bezigheid probeert Roman de positieve kant te zien: na een hele week achter de computer te hebben doorgebracht, kan hij "een wandeling maken" door de stad, naar zijn favoriete muziek luisteren en elke keer dat hij iets bezorgt mensen ontmoeten!

Facebook / Roman Savin

Facebook / Roman Savin

Vanuit dit oogpunt lijkt het allemaal niet zo erg. Het betreft een tijdelijke situatie, die relatief weinig impact zal hebben op zijn leven, terwijl het voor veel andere mensen niet gemakkelijk zal zijn om "weer aan het werk te gaan".

Facebook / Roman Savin

Facebook / Roman Savin

Roman weet dat hij geluk heeft gehad, maar hij heeft altijd hard gewerkt om vergelijkbare resultaten te behalen: om piloot te worden volgde hij een tweejarige voorbereidingscursus en dat was min of meer alles wat hij nodig had om aan zijn carrière te beginnen. "Ik begon op mijn zeventiende, eindigde op mijn negentiende en kreeg mijn eerste baan op mijn twintigste", zegt de 23-jarige Rus tevreden.

Een voorbeeld voor velen!

Advertisement