Als je op vakantie wilt, ga je maar werk zoeken”: de echtgenoot legt de reden van zijn vermaning uit aan zijn vrouw

Janine image
door Janine

08 December 2020

Als je op vakantie wilt, ga je maar werk zoeken”: de echtgenoot legt de reden van zijn vermaning uit aan zijn vrouw
Advertisement

De relatie van een paar wordt niet altijd gekenmerkt door dezelfde interesses, dezelfde neigingen, dezelfde standpunten en vooral dezelfde verlangens; soms komen de grootste misverstanden tussen man en vrouw juist voort uit deze kloven. In deze gevallen is het echter altijd beter om de verschillen met de partner glad te strijken en te begrijpen hoe je elkaar tegemoet kunt komen, ook om het dagelijkse samenleven te verbeteren. Een kloof die dit stel doormaakt, met heel verschillende doelen...

via Reddit

Advertisement
Pikist

Pikist

Een anonieme man op Reddit legde uit dat hij al 7 jaar met zijn vrouw getrouwd is; hij werkt buitenshuis, zij is altijd huisvrouw geweest; een overeenkomst die was gesloten lang voordat ze trouwden en die in het begin nooit een probleem was geweest. Maar door de komst van twee kinderen en de kosten om ze te voeden, te onderhouden en naar school te sturen, zag hij zijn huwelijksleven vanuit een ander gezichtspunt. Op Reddit zei hij: "De uitgaven lopen snel op en hoewel ik een goede baan heb en het financieel goed heb, blijft er in ons budget niet veel ruimte over voor andere uitgaven. Mijn vrouw wil op vakantie, dure dingen kopen om het huis te decoreren en ze wil wat verbouwingen doen. Ik heb haar uitgelegd dat we niet veel te besteden hebben.”

De man voegde eraan toe: "Ik betaal haar leningen, de hypotheek, verzekeringen (huis, gezondheid, auto). Ik betaal alle boodschappen, telefoonrekeningen. Alles wat geld kost, betaal ik. Bovendien krijgt ze ongeveer $100 per week op haar rekening voor de dingen die ze koopt, meestal make-up en haar dwaze routine van huidverzorging en verschillende behandelingen. Het kan me niet schelen hoe ze haar geld uitgeeft, maar als ik er iets van zeg, wordt ze boos. Ik vraag haar om hulp en we krijgen altijd ruzie en zijn dagen of weken boos. Ik ben dit allemaal zat.”

Advertisement
Pxhere

Pxhere

Een nogal verwende vrouw als we zouden afgaan op de woorden van de uitgeputte man; wie heeft er gelijk in deze nogal complexe gezinssituatie? Veel van de Reddit-gebruikers hebben absoluut de kant van de man gekozen en hem aangespoord om duidelijker met zijn vrouw te praten over de situatie thuis die in de toekomst noodzakelijkerwijs moet veranderen.

En jij, aan welke kant sta jij?

Advertisement