De lerares besluit zijn leerling met het syndroom van Down te adopteren nadat zijn moeder is overleden

Janine image
door Janine

14 December 2020

De lerares besluit zijn leerling met het syndroom van Down te adopteren nadat zijn moeder is overleden
Advertisement

Een zichzelf respecterende onderwijzer moet in de eerste plaats een passie hebben voor zijn werk en voor de overdracht van kennis aan zijn studenten, maar ook het opbouwen met hen van een vertrouwensrelatie en zekerheid kan geen kwaad. Om deze reden kon de getalenteerde en gevoelige lerares genaamd Kerry Bremer niet anders dan de wettelijke voogd worden van Jake Manning, een 14-jarige student met het syndroom van Down die zijn moeder had verloren aan borstkanker.

via Boston 25 News

Advertisement
GoFundMe

GoFundMe

Jake zat op de CASE Collaborative School in Concord in Massachussetts, en toen de lerares hoorde van de trieste gezinssituatie van de 14-jarige jongen, aarzelde ze niet om te helpen waar ze kon; in feite had Kerry zijn moeder, voordat ze stierf, verteld dat zij en haar familie Jake graag in hun huis zouden verwelkomen als wettelijke voogden; het zou de briljante jongen aan niets ontbreken. In mei 2020 werden Kerry en haar man David officieel de wettelijke voogden van Jake Manning.

Advertisement
GoFundMe

GoFundMe

Een zeer moedige beslissing van de familie van deze genereuze lerares, aangezien Kerry en David al vier dochters hadden: Kristen, 21, Jonathan, 19 en Kaitlyn, 16. Helaas overleed Jake's moeder in november 2020 aan borstkanker, maar de jongen met het syndroom van Down was al gewend om onder het dak van de Brenners te slapen, omdat hij ze in het weekend vaak bezocht om te wennen aan zijn toekomstige nieuwe leven met zijn nieuwe familie.

GoFundMe

GoFundMe

Het is duidelijk dat voor Jake de herinnering aan zijn moeder altijd onuitwisbaar zal zijn en hij weet heel goed dat zijn zeer genereuze docente, die in hem een zeer bekwame, nieuwsgierige en briljante student had gezien, haar nooit zal vervangen. Maar nu heeft Jake een liefdevol gezin dat van hem houdt, weet wat hij waard is en hij weet heel goed dat hij een mooie toekomst voor zich heeft.

Advertisement