Hij betaalt 10.000 dollar voor twee pizza's: een “kerstcadeautje” van een ondernemer voor een restaurant met autistische jongeren

Janine image
door Janine

26 December 2020

Hij betaalt 10.000 dollar voor twee pizza's: een “kerstcadeautje” van een ondernemer voor een restaurant met autistische jongeren
Advertisement

Op zo'n bijzonder moment, van crisis, maar ook van transitie, zoals we elke dag meemaken vanwege Covid-19, weerklinken goede daden en goed nieuws meer dan normaal en zijn ze zeker goed voor het humeur. In Milaan, in Italië, wilde een ondernemer van een Amerikaans bedrijf gevestigd in Pessano con Bornago een donatie van $10.000 doen aan de truck van de plaatselijke "PizzAut", de pizzeria in Cassina de' Pecchi die deel uitmaakt van een project voor sociale inclusie dat jongeren met autisme in dienst heeft. Zoals we weten, zijn helaas veel restaurants gesloten vanwege de epidemie en vraagt men zich af wanneer ze weer op volle capaciteit kunnen worden geopend, net als de pizzeria voor autistische jongeren in Cassina.

via Facebook / PizzAut

Advertisement
Facebook / PizzAut

Facebook / PizzAut

Stel je voor dat je een paar pizza's serveert aan een stel dat voor de lunch in je openluchtrestaurant is gestopt en een bankoverschrijving ontvangt met meer dan drie nullen. De prijzen zullen nu misschien verdrievoudigd zijn, maar wat gebeurt hier? Mauro, een ondernemer van een Amerikaans bedrijf, wilde zijn bijdrage leveren aan de jongeren van "PizzAut", met een donatie van tienduizend dollar. Een genereus gebaar dat voor iedereen op een moeilijk moment komt, waarin helaas de kleinste realiteiten dreigen te verdwijnen. Het inclusieve werk van dit prachtige project is te belangrijk om op te geven in het licht van de moeilijkheden van dit moment. Het geld dat van deze weldoener werd ontvangen, zal zeker worden gebruikt om de activiteit van de pizzeria te ondersteunen, die momenteel werkt via een foodtruck van waaruit pizza's worden geserveerd.

Advertisement
Facebook / PizzAut

Facebook / PizzAut

Een project dat ontstond met als doel de waardigheid en hoop te herstellen voor gezinnen en kinderen die lijden aan verschillende vormen van autisme, helaas vaak vergeten door de samenleving als ze eenmaal volwassen zijn. Met PizzAut wil Nico Acampora, oprichter en vader van een autistisch kind, laten zien dat deze kinderen perfect in staat zijn om hun plaats te krijgen in een samenleving die hen tot dusver heeft gemarginaliseerd en onderstreept het belang van ervaring: "Hier leren de jongeren veel dingen".

We hopen dat de jongens zo snel mogelijk hun pizzeria weer kunnen openen!

Advertisement