Een ondernemersstel bouwt huizen voor werknemers die met kerst niet naar huis kunnen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een ondernemersstel bouwt huizen voor…
Een vrouw bevalt van een te vroeg geboren baby en 27 dagen later krijgt ze nog een tweeling De man gaat ervan door met zijn minnares: zijn ex-vrouw neemt wraak door zijn buurt vol te hangen met posters

Een ondernemersstel bouwt huizen voor werknemers die met kerst niet naar huis kunnen

Door Janine
1.254
Advertisement

Wanneer de kerstperiode nadert, is het logisch om een ​​pauze te nemen van het werk en je te herenigen met je dierbaren om de meest langverwachte dag van het jaar te vieren. Maar hetzelfde kan niet gezegd worden voor degenen die gedwongen worden om buiten hun eigen land te werken en die met Kerstmis niet naar huis kunnen gaan om die baan en hun verdiensten niet te verliezen; daar hebben twee zeer genereuze en zeer vooruitziende werkgevers echter aan gedacht.

via: RTE News

Het echtpaar Patricia en Tony Walsh, die wonen en werken in County Kerry in Ierland, hebben ongeveer 120 werknemers van de bedrijven Walsh Color Print en Educate.ie in dienst; veel van deze werknemers komen echter uit andere landen dan Ierland, aangezien het echtpaar niet genoeg lokale kandidaten heeft kunnen vinden voor het soort werk dat behoorlijk gespecialiseerd en gedetailleerd is. Helaas verhinderden de hoge huurprijzen in County Kerry de werknemers echter om zich een permanente, dicht bij het werk gelegen accommodatie te kunnen veroorloven, zodat velen met Kerstmis naar hun oorspronkelijke huis moesten terugkeren, zelfs als ze in Ierland wilden blijven.

En dit is waar Patricia en Tony Walsh besloten om hun medewerkers een heel verrassend cadeau te geven, precies op tijd voor de feestdagen.

De Walshs hebben in feite besloten 70 wooneenheden te bouwen op een terrein dat al eigendom is van Walsh Color Print, in Clonaugh; deze op non-profit basis gebouwde huizen met alle comfort worden verkocht aan werknemers voor ongeveer 30.000 euro, veel minder dan de marktprijs op de vastgoedmarkt; van deze 70 wooneenheden komen er 20 beschikbaar voor medewerkers, 50 worden overgelaten aan de vrije markt.

Nu in Clonaugh, verhuizen de eerste families van niet-Ierse werknemers naar deze nieuwe huizen om de feestdagen in alle rust door te brengen zonder zich te ver van de werkplek te verwijderen; tussen werkgevers en werknemers was er een informele afspraak die bepaalt dat iedereen die een van deze wooneenheden koopt, de komende 10 jaar bij het bedrijf blijft.

Een slimme en zeer innovatieve manier om het personeelsbestand te behouden en werknemers een vaste baan, een gegarandeerd salaris en een toekomstig verzekerd pensioen te garanderen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt