Ze adopteert een 17-jarig meisje: "Zeg ook ja tegen oudere kinderen. Iedereen verdient een gezin."

Janine image
door Janine

28 December 2020

Ze adopteert een 17-jarig meisje: "Zeg ook ja tegen oudere kinderen. Iedereen verdient een gezin."
Advertisement

Een kind adopteren is een van de grootste geneugten die het leven ons kan schenken; het is een keuze van de persoon of het stel die geen biologische kinderen kunnen krijgen of die een heel groot en heel genereus hart hebben. Een hart dat lijkt op dat van Katie Holstein, die besloot om een tiener van 17 jaar te adopteren, om iedereen te bewijzen dat er geen leeftijdsgrens is om een ​​leven vol liefde te geven aan een menselijk wezen!

via Love What Matters

Advertisement

Katie Holstein deelde haar adoptie-ervaring die haar leven veranderde in haar eigen woorden in Love What Matters: "Ik begon het proces om adoptieouder te worden in januari 2017. Ik wilde moeder worden en wilde niet langer wachten. Acht maanden later, op 30 augustus 2017, ontving ik een e-mail waarin stond dat ik eindelijk was goedgekeurd, dus van de ene op de andere dag werd ik voor het eerst moeder van een pasgeborene, een kind van 1 jaar oud en een van 2 jaar oud. Het was in het begin beangstigend om je voor te stellen wat er had kunnen gebeuren!"

Advertisement

In de loop van de volgende drie jaar heb ik 16 kinderen kunnen adopteren, en ook enkele lokale gezinnen kunnen helpen. Ik heb mijn eerste en (tot nu toe) enige hereniging drie dagen voor Kerstmis 2018 meegemaakt. Het was geweldig en ik kan niet wachten tot het weer gebeurt. In januari 2019 kreeg ik de oproep voor een nieuwe adoptie. De moeder had helaas een lange geschiedenis met de staat, dus toen ik werd gebeld, zeiden ze meteen dat hij vrijwel zeker in de adoptie terecht zou komen. Nerveus maar opgewonden, zei ik ja. Zijn eerste dagen waren zwaar. Ik had twee andere behoorlijk luidruchtige jongens waar ik van hield, maar het waren handenbindertjes.

Tiny (zoals wij hem noemen) bracht enige tijd door op de intensive care en was zo klein toen hij bij ons kwam, vandaar de bijnaam. Hij worstelde veel in die eerste dagen. Ontwenning, voedingsproblemen, problemen met gewichtstoename - elke dag was een strijd om te blijven leven. Hij arriveerde als de absolute kampioen die hij is.

In het begin kreeg hij af en toe bezoek van zijn moeder en dat was het. Soms leek het een eeuwigheid te duren voordat we eindelijk de dag van adoptie bereikten. Je denkt dat het proces gemakkelijker zou zijn als je geen gezin zou hebben, maar het was eigenlijk tien keer moeilijker. Er waren veel juridische problemen die moesten worden aangepakt, en daarna kwam COVID-19 uiteraard waardoor alles maandenlang geblokkeerd was.

Op 18 juni kregen we eindelijk het officiële nieuws van de rechtbank: drie maanden later is het gelukt. Tiny was nu Thomas Holstein. Akyra of Okra zoals we haar noemen, was daarentegen een totale verrassing. Ik kreeg het telefoontje op 9 maart 2019 van mijn favoriete maatschappelijk werkster.

Ze zei: "Ik weet dat je geen tiener meer bent, maar ik heb dit meisje. Ze is geweldig, zij en haar huidige adoptiegezin hebben gewoon een pauze nodig. En het is alleen voor het weekend?" Ik wilde helpen, dus ik zei ja. Het plan was dat ze bij mij zou blijven tot ze over ongeveer een jaar zou afstuderen en dan een onafhankelijk leven zou gaan leiden, wat een geweldig programma is dat onze staat bestuurt, maar uiteindelijk bleef ze bij ons.

Een paar maanden later maakten we grapjes over haar toekomst en ze zei: "Heb je er ooit aan gedacht om een ​​tiener te adopteren?". En de rest is geschiedenis, zoals ze zeggen. Tegen al diegenen die willen adopteren zeg ik: zeg ook ja tegen oudere kinderen.

Je zult vreselijke verhalen horen - het gaat niet over rozen. Maar laat me je vertellen hoeveel die rozen lekkerder ruiken als je door de loopgraven omhoog moet klimmen om ze te bereiken. Elk kind verdient een gezin. Ook degenen die het niet willen omdat ze bijna volwassen zijn. Vooral zij."

Advertisement