Hij kan zijn huiswerk niet afmaken om zijn varken te helpen met de bevalling: de lerares vergeeft hem

Janine image
door Janine

31 December 2020

Hij kan zijn huiswerk niet afmaken om zijn varken te helpen met de bevalling: de lerares vergeeft hem
Advertisement

Hoewel school en onderwijs absolute prioriteiten zijn voor een opgroeiend kind, kan dit pad soms worden geblokkeerd door overmacht, en komt alles op de tweede plaats. De kleine Juan Gabriel, een 9-jarige jongen die in de provincie Azuay in Ecuador woont, weet dit goed, wiens audio die via WhatsApp naar zijn lerares op school werd gestuurd onmiddellijk het web rond ging en tegelijkertijd goedkeuring en bewondering opwekte.

via El Universo

Advertisement
El Universo/YouTube

El Universo/YouTube

De onderwijzeres van Juan Gabriels, Nancy Monroy, had haar leerlingen een opdracht gegeven om online te doen wat via de computer verzonden moest worden, maar de 9-jarige realiseerde zich meteen dat hij zijn schoolwerk niet op tijd kon inleveren want zijn varken Sandy stond op het punt te bevallen...

Juan legde zijn huiswerk opzij en hielp het varken onmiddellijk met de bevalling omdat hij op dat moment alleen thuis was, maar niet voordat hij een audio via WhatsApp naar de juf stuurde: “Juf Nancy, goedemiddag. Ik kon helaas mijn huiswerk niet op tijd inleveren, want nadat de lessen afgelopen waren, begon mijn varken te bevallen en ik weet niet hoe laat ze klaar zal zijn. En aangezien mijn moeder nog niet thuis is, moet ik ervoor zorgen. Zodra ze klaar is met bevallen, stuur ik u het huiswerk, dank u wel. Ik hoop dat u me begrijpt.”

Advertisement
El Universo/YouTube

El Universo/YouTube

Juf Nancy was niet boos over de audio die haar leerling had gestuurd, integendeel, ze was begripvol; ze wist dat de moeder van Juan Gabriel als groente- en fruitverkoopster in een nabijgelegen stad werkte, en dat het kind vaak alleen in huis was om voor alles te zorgen, zelfs voor hun varken. Om deze reden ging de audio die door deze zo gewillige student werd verzonden onmiddellijk het web over, die het gebaar van grote volwassenheid en verantwoordelijkheid van Juan Gabriel toejuichte, die op slechts 9-jarige leeftijd erin slaagde een dier te helpen bevallen zonder hulp.

Hij deed dit alles door zijn schoolwerk aan de kant te leggen, maar geen zorgen: de lerares wilde er graag op wijzen dat Juan een goede, leergierige en ijverige student is!

Advertisement