Een autistisch kind ontmoet een hond met een verleden van misbruik: voor beiden begint een nieuw leven - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een autistisch kind ontmoet een hond…
Ze werd achtergelaten door haar ouders op het vliegveld toen ze nog maar 9 maanden oud was: vandaag doet ze een oproep om hen te vinden Geboren zonder benen, is ze op 8-jarige leeftijd een talent voor artistieke gymnastiek en een inspiratie voor iedereen

Een autistisch kind ontmoet een hond met een verleden van misbruik: voor beiden begint een nieuw leven

Door Janine
3.744
Advertisement

De gunstige effecten van de interactie tussen dier en mens zijn al jaren bekend en bewezen. Zelfs zonder over echte pet therapy te praten, dat wil zeggen geassisteerde procedures voor medische doeleinden, geeft de relatie met viervoeters hoe dan ook positieve effecten.

De meest buitengewone resultaten worden behaald bij personen die lijden aan neurologische en emotionele problemen. Huisdieren kunnen psycho-fysieke reacties uitlokken en zelfs de meest kwetsbare en introverte mensen uit hun schulp laten kruipen.

via: BuzzFeed

Linda en Grant, de ouders van John, een kind dat lijdt aan een vorm van autisme, weten er alles van. Na de diagnose was de enige gedachte van het paar om een ​​manier te vinden om de jongen te helpen bij zijn aanpassingsproces. John heeft zeer moeilijke tijden doorgemaakt, met crises van geschreeuw of catatonische toestanden, zelfs veroorzaakt door de meest alledaagse situaties.

Bij toeval zagen de twee op een dag een bericht op Facebook waarin het verhaal werd verteld van een hond die was mishandeld, en op wonderbaarlijke wijze gered door vrijwilligers uit een opvangcentrum. Wekelijks publiceerden de medewerkers van het centrum zijn vorderingen, tot aan het totale herstel van het dier.

Advertisement

Er gebeurde iets bij Linda en Grant, liefhebbers van honden waar ze er al twee van hadden. Ze namen contact op met het asiel en vroegen om de lieve Xena te adopteren. Toen de hond thuiskwam, merkten ze tot hun grote verbazing de onmiddellijke band met John. De twee brachten de eerste dag door zonder een moment van elkaar te scheiden, te spelen en elkaar te omhelzen.

Sinds Xena's komst is de vooruitgang van de jongen enorm. Als zijn ouders nu naar de supermarkt moeten, blijft John niet meer in de auto zitten, maar stapt hij uit en praat met mensen. Ook op school is hij verbeterd. Het verhaal van de speciale vriendschap tussen het kind en zijn hond verscheen op YouTube en werd 9 miljoen keer bekeken.

Xena ontving ook de onderscheiding "Hond van het jaar" van de American Society for the Prevention of Cruelty to Animals (ASPCA).

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt