Een albino-olifant wordt gered door vrijwilligers nadat hij dagenlang alleen ronddoolde met een val onder zijn poot - BekijkDezeVideo.nl
x
Een albino-olifant wordt gered door…
Een dappere 7-jarige jongen keert terug naar zijn brandende huis om zijn kleine zusje te redden Een vader filmt het hilarische “gesprek” tussen zijn dochtertje en de hond

Een albino-olifant wordt gered door vrijwilligers nadat hij dagenlang alleen ronddoolde met een val onder zijn poot

04 Januari 2021 • Door Janine
28.209
Advertisement

Stel je voor dat je deel uitmaakt van een roedel en de zogenaamde “witte raaf” van de groep bent; deels omdat je anders bent dan de massa en je weet hoe je je kunt onderscheiden, deels omdat je weet dat iedereen je daardoor zal kunnen herkennen. Zoals de kleine albino-olifant, de protagonist van dit prachtige reddingsverhaal. De dikhuidige welp heet Khanyisa en liep al dagen alleen rond, voordat iemand het opmerkte en het in veiligheid bracht.

foto: Facebook

De wonderbaarlijke oproep werd ontvangen door Adine Roode, oprichtster van de Hoedspruit Elephant Rehabilitation and Development in Zuid-Afrika; de kleine dikhuid had dagenlang alleen rondgedwaald met één poot dat vastzat aan een dierenval, hij had zijn kudde verloren en zonder de hulp van de opvang die hem toen verwelkomde, zou hij het waarschijnlijk niet hebben gered…

Khanyisa was in feite een jong dat veel aandacht nodig had: hij had intens blauwe ogen, fragiele botten en was albino, een eigenaardigheid die zijn huid roze van kleur maakt en veel lichter dan de andere exemplaren van zijn soort.

foto: Facebook

Juist vanwege deze eigenaardigheid wordt deze babyolifant vaak uit de opvang gehaald om te gaan wandelen of om hem weer in contact te brengen met de omringende natuur onder begeleiding van vrijwilligers die hem onder een grote paraplu beschermen tegen de zonnestralen. Het duurde even voordat de albino-olifant volledig hersteld was, hij wilde heel graag bij zijn soortgenoten zijn, en uiteindelijk werd deze wens vervuld!

Advertisement
foto: Facebook

Hoe meer maanden er verstreken in de opvang, hoe meer Khanyisa zijn kracht herwon, vriendschap sloot met zijn soortgenoten en ook onafscheidelijke vrienden werd met Lammie, een plaatselijk schaap!

Het lijkt erop dat dit prachtige exemplaar van een albino-olifant nu eindelijk een nieuwe kudde heeft gevonden, en nu voelt hij zich niet langer alleen; de andere olifanten in het Zuid-Afrikaanse toevluchtsoord hadden weinig nodig om verliefd te worden op Khanyisa: "We zijn zo trots op Khanyisa's dappere hartje en vastberadenheid om te overleven. Tot dusverre was het een voorrecht om deel uit te maken van zijn rehabilitatie!"

foto: Facebook

Wat een vastberaden en moedige olifant!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt