Baby achtergelaten in een doos bij de vuilnisbakken: een voorbijganger redt haar net op tijd - BekijkDezeVideo.nl
x
Baby achtergelaten in een doos bij de…
Een kapper geeft een dakloze man een nieuwe look: na de knipbeurt is hij onherkenbaar Een bruid die bij het altaar achtergelaten is, troost zichzelf door met een van de gasten te trouwen

Baby achtergelaten in een doos bij de vuilnisbakken: een voorbijganger redt haar net op tijd

27 Januari 2021 • Door Janine
2.960
Advertisement

Er zijn veel redenen waarom een ​​moeder besluit haar kind in de steek te laten en deze keuze wordt niet altijd ingegeven door boosaardigheid of desinteresse. Vaak realiseren jonge moeders zich dat ze niet voor het kind kunnen zorgen dat ze net op de wereld hebben gezet en besluiten het af te staan ​​voor adoptie. Soms komt het voor dat een moeder zich zo schaamt dat ze de voorkeur geeft aan een afvalcontainer of een kartonnen doos bij de deur van een ziekenhuis. In Brazilië zijn er helaas veel baby's die in de steek worden gelaten en hun verhalen hebben niet altijd een gelukkig einde. Gelukkig gaat deze die we je willen vertellen over een kleine vechtster die, ondanks de vroege verlatenheid van degene die van haar had moeten houden, erin slaagde te overleven.

Inwoners van de wijk Mussurunga 1, in de gemeenschap van Salvador, in Brazilië, waren erg geschokt door de ontdekking op straat van een meisje dat achtergelaten werd in een kartonnen doos met alleen een luier aan. De doos was naast een vuilnisbak achtergelaten en het kleine meisje huilde niet eens toen Cristiane de Jesus Silva, een van de voorbijgangers, dat arme wezen opmerkte. Even dacht Cristiane dat het kleine meisje het niet had gered, maar toen ze haar oppakte en zag dat ze bewoog, aarzelde ze geen seconde om haar naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis te brengen.

De vrouw, die graag nog een kind wilde hebben, had graag zelf voor de baby willen zorgen, maar de regels die in dit soort gevallen gelden, lieten dit niet toe. De artsen bevestigden dat het kind het niet veel langer zou hebben volgehouden in de doos en onder die omstandigheden: het feit dat voorbijgangers haar opmerkten was een echt wonder. We weten dat de baby nu gezond is en dat ze na ontslag waarschijnlijk naar een speciale opvang zal worden gebracht, onder bescherming van de staat. Als er geen gezinslid of voogd komt opdagen, wordt de adoptie in gang gezet.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt