Een dakloze man en zijn hond vinden een portemonnee vol met geld en besluiten deze terug te geven aan de eigenaar - BekijkDezeVideo.nl
x
Een dakloze man en zijn hond vinden…
Alleenstaande moeder kleedt zich als een man om haar dochter te vergezellen naar het schoolfeest gewijd aan vaders

Een dakloze man en zijn hond vinden een portemonnee vol met geld en besluiten deze terug te geven aan de eigenaar

04 Februari 2021 • Door Janine
3.131
Advertisement

Als we niets in het leven hebben, zijn we verantwoordelijker en begrijpen we de werkelijke waarde van dingen. In een hedendaagse samenleving waar welzijn veralgemeend is, nemen we alle spullen waarmee we ons omringen als vanzelfsprekend aan en realiseren we ons nooit wat echt belangrijk is in ons leven. Degenen die niets hebben, weten hoe ze moeten waarderen wat ze hebben, en daarom heeft het gebaar van deze dakloze man zijn gemeenschap in Campo Grande, in Brazilië, ontroerd. 

Fernando Santana en Manoel Cavalcante hebben een kraampje met vlees aan het spit aan de Avenida Mato Grosso in de Braziliaanse stad, en een van hun meest vaste klanten is een dakloze man die hen op een dag, terwijl hij voor de toonbank stond om een ​​spiesje te kopen, samen met zijn trouwe hond, letterlijk verraste.

De dakloze man slaapt elke nacht in de buurt van de kebabkraam van Fernando en Manoel, op een privé-parkeerplaats van een dierenkliniek aan de overkant van de straat. Op een dag kwam hij een spies vlees kopen en betaalde met zijn geld; maar wat de twee verkopers het meest ontroerde, was zijn genereuze gebaar: hij had een portemonnee vol geld gevonden (er zat 680 Braziliaanse real in) die hij aan de eigenaar wilde teruggeven! 

De kooplieden vertelden: "Hij gaf het terug en vroeg ons een manier te vinden om de eigenaar van de portemonnee te vinden. Onmiddellijk zei een klant:" Laat hem alsjeblieft niet betalen, want ik wil zijn avondeten betalen!" Niet alleen werd de eigenaar van de verloren portemonnee gevonden en bood een diner aan aan de gulle dakloze man, maar deze arme man zonder huis en alleen in het gezelschap van zijn trouwe hond, gaf een welgemeend geschenk aan de twee vleesverkopers aan het spit: een prachtige zelfgemaakte tekening!

Hij heeft geen dak om onder te slapen of een familie die hem elke dag verwelkomt, maar deze man heeft ongetwijfeld iets anders: een hart, vrijgevigheid en eerlijkheid! 

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt