Een conciërge leest studentes op een slimme manier de les: een verhaal met een diepgaande lering - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een conciërge leest studentes op een…
18 paar schoenen die zo bizar zijn dat alleen de meest moedige mensen ze kunnen dragen Een wanhopige moeder wordt gedwongen haar 13-jarige zoon te voeden: hij stopt nooit met het spelen van videogames

Een conciërge leest studentes op een slimme manier de les: een verhaal met een diepgaande lering

Door Janine
4.256
Advertisement

Goed kunnen communiceren met jongeren is helemaal niet gemakkelijk, zeker niet als je de rol van ouders of leerkrachten speelt. Het is bekend, tieners kunnen ontwijkend zijn tegenover een confrontatie en gedragen zich in strijd met de regels, gewoon voor de lol. De ouderen hebben echter ongetwijfeld de juiste ervaring om hen een goede les te leren en bepaald gedrag recht te zetten die op de lange termijn zelfs gevaarlijk kunnen worden. Van het verhaal dat we je gaan vertellen, weten we niet of het echt is gebeurd, maar de boodschap moet zeker worden bewaard en indien nodig opnieuw worden uitgevoerd.

Denken jonge mensen slim te zijn? Nou, lees dan wat een conciërge heeft bedacht om zich te laten respecteren en om ongezond gedrag van sommige studentes, dat al een tijdje aan de gang was, te stoppen... 

Julio is een conciërge op school, hij houdt van zijn werk en zet zich zo goed mogelijk in voor zichzelf, het schoonmaken en helpen van iedereen die hem nodig heeft binnen het instituut. Maar al een tijdje heeft hij elke avond een zware extra taak: het schoonmaken van de spiegels in de toiletten van de meisjes, bevuild met lippenstift. Sommige meisjes vinden het namelijk leuk om elk dag met lippenstift op de badkamerspiegel hun lippen achter te laten met een “kusje”. Elke avond moest Julio daarom wat langer blijven om dat wat de tieners elke keer achterlieten schoon te maken. Moe van de situatie wendde de conciërge zich tot de directeur, die via de luidsprekers van de school een bericht stuurde, gericht aan de verantwoordelijken.

Na de eenvoudige herinnering van de directeur hoopte Julio dat de studentes zich niet respectloos zouden gedragen tegenover hem en zijn werk, maar hij had het mis: dezelfde dag vond de man de badkamerspiegels van de meisjes met nog meer lippenstift dan voorheen! Wat te doen om dat onaanvaardbare gedrag te stoppen? Julio wendde zich weer tot de directeur, maar deze keer stelde hij zijn idee voor om de dingen voor eens en voor altijd te veranderen. 

Advertisement

Julio en de directeur maakten een afspraak met de studentes in het meisjestoilet. Hier wilde de conciërge duidelijk maken hoeveel tijd hij kwijt is vanwege hun wangedrag. Dat niet alleen: Julio liet de meisjes zien wat hij elke dag moet doen om die vervelende afdrukken van lippenstift van de spiegels te verwijderen. De meisjes waren allemaal geschokt, niet zozeer door de moeite die hij moest doen, maar door de gebruikte methoden: Julio neemt een ramenwisser en doopt deze in het water van het toilet, begint dan over het glas van de spiegel te wrijven in een poging om de afdrukken te verwijderen.

Ze dachten dat ze slim waren, maar Julio slaagde erin dat ze ermee ophielden dankzij zijn ingenieuze plan. Alle aanwezige studentes walgden toen ze zagen hoe de conciërge de spiegels schoonmaakte die ze graag "zoenden”. Ze zouden zoiets zeker nooit meer doen. 

"Zo maak ik elke dag schoon!"

Denk je dat ze hun les hebben geleerd? Laat ons weten wat je ervan vindt in de comments! 

Tags: SchoolVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt