Krakers bezetten het huis van een 88-jarige man die het wilde verkopen om zich bij zijn vrouw in een bejaardentehuis te voegen - BekijkDezeVideo.nl
x
Krakers bezetten het huis van een 88-jarige…
“Achter de schermen Ze heeft haar kapsel sinds de jaren ’60 niet meer veranderd: wanneer een stylist haar transformeert, herkennen zelfs haar dochters haar niet

Krakers bezetten het huis van een 88-jarige man die het wilde verkopen om zich bij zijn vrouw in een bejaardentehuis te voegen

13 Februari 2021 • Door Janine
2.922
Advertisement

In de loop van het leven is het duidelijk dat je met een aanzienlijk aantal problemen en moeilijkheden te maken krijgt, die met de ouderdom hopelijk geleidelijk zullen verminderen. We willen allemaal graag het laatste deel van ons leven met rust en sereniteit tegemoet treden. Stel je voor dat je in plaats daarvan tachtig wordt en een van de belangrijkste dingen die je hebt kwijt raakt: je huis, het huis waar je je gezin hebt gesticht en na vele jaren oud bent geworden. In Toulouse, in Frankrijk, zag een 88-jarige man, Roland, een groep krakers zijn huis bezetten.

via: Lci
foto: Lci

Roland is 88 jaar oud en heeft plotseling geen toegang meer tot zijn oude huis, het huis waar hij zijn gezin heeft grootgebracht en waar hij zoveel jaren heeft gewoond. De oude man woont al een tijdje niet meer in dit prachtige huis, maar hij gaat er af en toe heen om er voor te zorgen. Zijn doel is om het te verkopen, zodat hij het zich kan veroorloven zijn verblijf in een verpleeghuis te betalen waar zijn vrouw al is opgenomen. "Mijn vrouw zit helemaal alleen in een bejaardentehuis, ze begint zich een beetje verward te voelen in haar hoofd, ik moet bij haar zijn", zei de oude man.

Roland rekende op de verkoop van dit huis om zijn vrouw zo snel mogelijk te kunnen bereiken. Mede gezien de huidige gezondheidscrisis in het land, worden de kansen om zijn vrouw te bezoeken steeds kleiner. 

foto: Lci

In december 2020 werd een wet aangenomen om de uitzettingsprocedure te versnellen, maar de krakers zijn er nog steeds. “Ik ben heel boos, ik ben 88, dat huis is altijd van mij geweest en nu zijn zij er, alsof het heel normaal is”, zei Roland boos. Zijn verhaal werd ook bekend gemaakt door de voormalige rugbyspeler Grégory Lamboley, die besloot een geldinzamelingsactie op te zetten om zijn steun te betuigen aan de oudere man die deze vreselijke situatie doormaakt. 

Advertisement
foto: Lci

We kunnen ons alleen maar voorstellen hoe Roland zich moet voelen, beroofd van een van zijn belangrijkste dingen: zijn huis, dat hij met moeite en opoffering heeft verdiend en opgebouwd. De hele kwestie neemt een nog ergere wending als we bedenken dat Roland zijn zieke vrouw niet kan bereiken juist vanwege de krakers die hem ervan weerhouden het huis te verkopen. Voorlopig verbergen de krakers zich in het huis en trekken ze zich terug als iemand langs het huis komt; we hopen dat de situatie op de beste manier kan worden opgelost.

Tags: OuderenVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt