De leerling krijgt de hoogste cijfers en vraagt ​​de leraar om zijn bonuspunten te geven aan degene die ze nodig heeft - BekijkDezeVideo.nl
x
De leerling krijgt de hoogste cijfers…
De gemeente verhindert hem een ​​garage onder het huis te bouwen, maar hij realiseert het op zijn eigen manier

De leerling krijgt de hoogste cijfers en vraagt ​​de leraar om zijn bonuspunten te geven aan degene die ze nodig heeft

23 Februari 2021 • Door Janine
6.816
Advertisement

School moet een veilige en uitnodigende plek zijn voor alle kinderen, maar in werkelijkheid kan het voor sommigen een echte nachtmerrie worden. Er zijn er die moeilijkheden hebben met hun studie, anderen met leraren en weer anderen met klasgenoten - maar wat zeker is, is dat je erheen moet tot je de meerderjarige leeftijd bereikt! Gelukkig zijn er echter niet alleen pestkoppen en slechte voorbeelden binnen de school, maar ook - en vooral - goede leerlingen die anderen willen helpen. De jonge leraar Lee Winston zei echter dat hij erg verbaasd en ontroerd was door het genereuze gebaar van een van zijn leerlingen. Een van zijn beste studenten was erin geslaagd om tijdens een proefwerk geschiedenis een hoog cijfer te halen en zelfs bonuspunten te verdienen. In plaats van zich beter dan de anderen te voelen en er gebruik van te maken, vroeg de jongen de professor op het vel papier van het proefwerk om die punten te geven aan degenen die de laagste cijfers hadden behaald.

Hoevelen zouden zoiets hebben gedaan? 

De docent, Winston, behandelde met de studenten de Tweede Wereldoorlog en tijdens de laatste vaardigheidstest kreeg een van zijn studenten het hoogste cijfer, inclusief de vijf bonuspunten die waren gereserveerd voor de besten. De leerling was erg goed en behaalde op eigen kracht het voldoening gevende resultaat. Stel je nu eens voor dat dezelfde student zou besluiten een deel van dat succes op te geven om enkele van zijn klasgenoten in moeilijkheden te helpen: hoevelen zouden dat doen? Heel weinig, misschien niemand. De resultaten komen door hard te werken en het lijdt geen twijfel dat deze jongen meer heeft gestudeerd dan wie dan ook. Winston was erg verbaasd over dit genereuze gebaar en deelde het motiverende verhaal in een Facebook-bericht. Het duurde niet lang voordat het viraal ging. 

"Als je kunt, zou je mijn bonuspunten dan kunnen geven aan iemand die een laag cijfer heeft behaald?" - dit was het verzoek van de jongen onderaan het vel papier, nadat hij het proefwerk af had. Wat de leraar verbaasde, was dat hij niet alleen had overwogen om zijn vrienden te helpen, maar iedereen. Het enige echt belangrijke dat telt, was het gebaar van solidariteit en vriendelijkheid van de jongen. Misschien, concludeert de leraar, zouden we allemaal een beetje zoals deze student moeten zijn - vind je ook niet? 

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt