Deze vrouw weigert bij elke date haar snor te verwijderen en haar wenkbrauwen te epileren en wordt overladen met beledigingen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze vrouw weigert bij elke date haar…
Magie van het perspectief: 19 foto's die we twee keer moesten bekijken voordat we het begrepen Een negentigjarige laat een handgeschreven brief achter aan de buurvrouw:

Deze vrouw weigert bij elke date haar snor te verwijderen en haar wenkbrauwen te epileren en wordt overladen met beledigingen

24 Februari 2021 • Door Janine
10.149
Advertisement

Stel je voor dat je op straat wordt aangestaard door nieuwsgierige blikken en beledigd wordt over je uiterlijk, hoewel je zelf gelooft dat er niets mis is met de manier waarop je eruit ziet. Integendeel, je weet zeker dat dat de enige echte manier is om jezelf aan anderen bloot te stellen. Eldina Jaganjac, een jonge vrouw uit Kopenhagen, besloot dat het tijd was om niet langer toe te geven aan een patriarchale samenleving die voortdurend vrouwen sociaal onderdrukt met kostbare en oppervlakkige verplichtingen, zoals die met betrekking tot ontharing. De 31-jarige Deense vrouw heeft er zelfs voor gekozen om afscheid te nemen van pincetten en scheermessen, waardoor ze er beslist natuurlijker uitziet. Het resultaat? Op sociale media beledigen ze haar en op straat blijven ze naar haar wijzen of haar een “unibrow” noemen. 

Waarom worden vrouwen "gedwongen" om veel meer geld en veel meer tijd uit te geven aan hun uiterlijk dan mannen? Om zich aan te passen aan bepaalde normen die door de samenleving worden opgelegd, moet een vrouw constant naar de schoonheidsspecialiste gaan, haar wenkbrauwen bijwerken, haar snor ontharen en alle verschillende haargroei onder controle houden. Om nog maar te zwijgen van haar, kleding en make-up - andere categorieën waarin een vrouw bijna de plicht heeft om uit te blinken als ze synoniem wil zijn met schoonheid en sociaal geaccepteerd wil worden. Maar is het echt zo nodig? Eldina Jaganjac stopte met scheren in maart 2020 en kreeg sindsdien allerlei opmerkingen over haar uiterlijk. In werkelijkheid zijn het volgens de jonge vrouw vooral tieners - en dus de nieuwe generaties - die haar beledigen op sociale netwerken; de meeste volwassenen zijn simpelweg geïntrigeerd door haar dikke wenkbrauwen of het haar op haar benen. 

Wat zeker is, is dat de jonge Deense weigert te voldoen aan de sociale verplichtingen die de samenleving oplegt en zich liever op een natuurlijke manier tegenover anderen plaatst. Op deze manier begreep ze ook beter wie van haar vrienden, kennissen of in aanmerking komende partners echt in haar als persoon geïnteresseerd is. Ze vindt het niet erg om "besnorde vrouw" of "unibrow" genoemd te worden, omdat ze nu veel geld bespaart en de tijd die ze vroeger gebruikte om zich te epileren en zich zorgen te maken over het er perfect uitzien, gebruikt ze nu om haar professionele vaardigheden te verbeteren. 

Advertisement

Hoewel er sprake is van gendergelijkheid, genieten mannen en vrouwen in feite niet dezelfde kansen en blijft de samenleving onderscheid maken door verschillende behandelingen voor beide te reserveren. Eldina's felbegeerde verandering begon met de volgende overwegingen: "Als een man zich niet scheert en zijn wenkbrauwen niet epileert, merkt niemand het op en niemand zou er ooit van dromen er iets over te zeggen. Maar ik voelde me, net als veel andere vrouwen, niet op mijn gemak om uit te gaan tenzij mijn wenkbrauwen klein en perfect waren; ik ging niet naar de sportschool tenzij mijn benen gladgeschoren waren." 

Dit is precies het probleem: zodanig geconditioneerd worden door de aanwezigheid van lichaamshaar, dat de activiteiten worden beperkt. Veel vrouwen gaan bijvoorbeeld niet naar het strand als ze er niet in zijn geslaagd om zich op tijd te waxen, waardoor ze een kans missen om plezier te hebben en te ontspannen. Is het het echt waard? Jezelf accepteren zoals je bent, zou de echte sleutel tot geluk kunnen zijn. Het moet een totale acceptatie zijn, die onderstreept hoe belangrijk en absoluut natuurlijk diversiteit is. Eldina is vandaag gelukkig en voelt zich eindelijk vrij van elk obstakel waaraan ze voorheen was blootgesteld.

Wat vind jij? 

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt