Straatvegers stoppen een verdachte auto en redden bij toeval een 10-jarig meisje dat is ontvoerd door een onbekende

Janine

28 Februari 2021

Straatvegers stoppen een verdachte auto en redden bij toeval een 10-jarig meisje dat is ontvoerd door een onbekende
Advertisement

Wat is heldendom? Misschien is het iets dat we hebben leren bewonderen en respecteren door in geschiedenisboeken over de heldendaden te lezen over dappere historische figuren, over smetteloze ridders, of door tv te kijken, ons onder te dompelen in fantasierijke en avontuurlijke verhalen waar een man met een mantel de stad redt van de dienstdoende crimineel? De realiteit is heel anders, omdat heldendom een ​​waarde is die iedereen elke dag in praktijk kan brengen, zonder een cape, een gespierde lichaamsbouw of galactische superkrachten.

via ABC News

Advertisement
Dion Merrick/Facebook

Dion Merrick/Facebook

Daarom kunnen we wel zeggen dat Dion Merrick en Brandon Antoine, twee ecologische medewerkers uit Louisiana, twee smetteloze helden zijn. Op een dag, terwijl ze van plan waren hun werk te doen in de straten door afval en vuilnis op te ruimen, merkten de twee vuilnismannen een auto op die op een verdachte manier naderde; onmiddellijk hadden ze het instinct om die auto te stoppen omdat ze voelden dat er iets mis was, aangezien het vreemd genoeg rondreed in een verlaten en weinig bezocht gebied…

Advertisement
Dio Merrick/Facebook

Dio Merrick/Facebook

Toen Dion de verdachte auto stopte die rondreed in dat verlaten gebied, deed hij een huiveringwekkende ontdekking: in de auto zaten een man en een 10-jarig meisje genaamd Jalisa Lasalle, die letterlijk was ontvoerd door de chauffeur van de auto, een man genaamd Michael Sereal, een vriend van de familie Lasalle.

Na een paar minuten arriveerde ook de politie, die Michael onmiddellijk arresteerde en het kleine meisje bevrijdde dat zichtbaar doodsbang was; Dion en Brandon konden niet geloven dat ze niet alleen getuige waren geweest van een reddingsactie door ontvoering, maar dat ze zonder dat ze het wisten, hadden geholpen dat kleine meisje te bevrijden en haar veilig terug te brengen naar haar familie!

Voor deze daad van “toevallige heldendom" werden de twee ecologische medewerkers beloond door hun werkgever door het opzetten van een GoFundMe om hen te bedanken voor hun gebaar, en de gemeenschap van de stad waar ze werkten beloonde hen zelfs met de "Life Saving Valor Award voor het redden van het leven van de arme Jalisa.

Dit zijn de helden die we elke dag nodig hebben, in plaats van de superhelden uit strips die onze kinderen lezen. Jullie hebben het geweldig gedaan, Dion en Brandon!

Advertisement