“Uw zoon moet naar buiten": de directeur beveelt een kind zonder armen en zijn familie het restaurant te verlaten

Janine image
door Janine

03 Maart 2021

“Uw zoon moet naar buiten": de directeur beveelt een kind zonder armen en zijn familie het restaurant te verlaten
Advertisement

Kinderen met "speciale behoeften" zijn net als andere mensen, het zijn de mensen die vol vooroordelen en vooropgezette ideeën zitten; hoewel ze misschien zijn geboren met een aantal genetische bijzonderheden, betekent dit niet dat ze niet dezelfde menselijke waardigheid en dezelfde fundamentele rechten hebben. Basisrechten die maar al te vaak worden vertrapt door onwetende en harteloze mensen. Maak kennis met William Bancroft, een kind zonder armen dat in de loop van de tijd heeft geleerd onafhankelijk te zijn door zijn voeten te gebruiken!

via Daily Mail UK

Advertisement
Kark 4 News/YouTube

Kark 4 News/YouTube

William werd geboren met een ernstige misvorming waardoor zijn armen niet ontwikkeld zijn, en om deze reden leerde het kind, ondanks de enorme moeilijkheden in de beginjaren, samen met de steun van zijn liefhebbende ouders, zijn voeten te gebruiken in plaats van zijn handen om voorwerpen, bestek, eten en drinken te pakken. De familie Bancroft heeft nooit problemen gehad wanneer ze hun zoontje meenamen om uit eten te gaan, iedereen heeft William's genetische en fysiologische problemen altijd begrepen met genegenheid en gezond verstand, daarom is de houding van de manager van een fastfoodrestaurant ten opzichte van de "handicap" van de jongen voor de familie als een dolksteek in het hart.

Advertisement
Kark 4 News/YouTube

Kark 4 News/YouTube

Toen de Bancrofts samen heerlijke pancakes gingen eten in het International House of Pancakes in Springs, hadden ze nooit verwacht dat ze bijna uit het restaurant zouden worden gezet. William hielp zichzelf natuurlijk met het gebruik van zijn voeten, maar de manager liep naar hun tafel en beval hen om "sanitaire en hygiënische redenen" te vertrekken. Alexis, de moeder van William, wist heel goed dat hij doelde op de handicap van haar zoon en de manier waarop hij zelfstandig at, om deze reden, na een verhitte discussie met de manager waarin ze uitlegde dat ze altijd de voeten van het kind waste voor elke maaltijd, besloten zij en haar familie om het restaurants te verlaten.

Maar het meest onverwachte moest nog komen...

Kark 4 News/YoTube

Kark 4 News/YoTube

Als gebaar van grote solidariteit met de familie Bancroft en het speciale kind, stonden ook enkele andere mensen uit de fastfoodrestaurant op en verlieten de plek uit protest; een resultaat dat zelfs Alexis niet had verwacht te bereiken!

De verontwaardigde moeder zei dat dit de eerste keer was dat een openbare plaats op zo'n beledigende en beschamende manier de handicap van haar zoon discrimineerde; na de officiële verontschuldiging van de fastfood is er eindelijk een beetje meer bewustzijn van deze specifieke behoeften gekomen. We hopen dat dit gezin en alle anderen in de wereld die worstelen met kinderen met speciale behoeften, niet langer aan een dergelijke behandeling zullen worden onderworpen!

Advertisement