Ze bevalt van een tweeling op 64-jarige leeftijd: enige tijd later wordt ze beoordeeld als "een ongeschikte moeder" en verliest ze het gezag over de kinderen

Janine image
door Janine

05 Maart 2021

Ze bevalt van een tweeling op 64-jarige leeftijd: enige tijd later wordt ze beoordeeld als "een ongeschikte moeder" en verliest ze het gezag over de kinderen
Advertisement

Tegenwoordig vormt leeftijd niet langer een onoverkomelijk obstakel voor het moederschap. Ook vrouwen van een bepaalde leeftijd kunnen zich nu voortplanten dankzij de opmerkelijke wetenschappelijke vooruitgang. Mauricia Ibanez is daar zeker een perfect voorbeeld van: de vrouw beviel in 2017 van een tweeling, op 64-jarige leeftijd. Dit was mogelijk dankzij een bevruchtingstherapie in de Verenigde Staten, waardoor Mauricia haar droom om weer moeder te worden kon waarmaken. Het was een zeer controversiële keuze, niet alleen vanwege de hoge leeftijd van de vrouw, maar ook omdat de sociale dienst in het verleden al een dochter van haar had afgenomen. Op 69-jarige leeftijd verloor Mauricia de voogdij over de tweeling, omdat ze "ongeschikt" werd geacht om voor hen te zorgen.

via El correo de burgos

Advertisement
Youtube / El Pais

Youtube / El Pais

Mauricia Ibanez wordt beschouwd als de "oudste moeder van Spanje" en de reden is dat ze op 64-jarige leeftijd is bevallen van haar tweeling. De vrouw, een voormalig ambtenaar van het ministerie van Buitenlandse Zaken, wilde zich misschien niet overgeven aan de onverbiddelijkheid van de tijd en besloot in de Verenigde Staten een bevruchtingstherapie te ondergaan om een ​​kind te krijgen. Met in-vitrofertilisatie kunnen de obstakels van het natuurlijke bevruchtingsmechanisme duidelijk worden overwonnen. Mauricia is in 2017 bevallen van een tweeling, maar werd geestelijk ziek verklaard en verwijderd van haar kinderen. Het was in werkelijkheid niet de eerste keer dat de vrouw dit overkwam, aangezien haar in het verleden al het gezag over haar eerste dochter was ontnomen, aangezien zij werd beschouwd als zijnde in een "staat van verwaarlozing”.

 

Advertisement
Youtube / El Pais

Youtube / El Pais

De kwestie veroorzaakte destijds al een grote controverse die draaide rond het moderne probleem van “oma-moeders", oftewel vrouwen van een bepaalde leeftijd die dankzij de technologische vooruitgang toch in hun behoefte aan ouderschap kunnen voorzien. Mauricia heeft haar eerste dochter sinds 2014 niet meer gezien, ze heeft geen contact meer met haar, maar we weten dat het meisje een nieuw adoptiegezin heeft gevonden in Canada. De tweeling geboren in 2017 is nu 4 jaar oud en de sociale dienst heeft vastgesteld dat Mauricia niet op een verantwoordelijke manier voor hen kan zorgen. Met deze conclusie eindigen alle rapporten, maar zonder een mogelijke gezinshereniging uit te sluiten als de kleintjes volwassen zijn. Mauricia, als moeder zijnde, voelt zich natuurlijk verloren en wanhopig, omdat haar kinderen bij haar zijn weggehaald.

In Spanje was er een eerder geval, die een record had gevestigd: Carmen Bousada had op 67-jarige leeftijd een tweeling gekregen en werd de oudste moeder van Spanje, maar na slechts drie jaar werd ze verslagen door een verraderlijke vorm van kanker.

 

Advertisement