Op 101-jarige leeftijd stuurt ze een cv om zich onafhankelijk te voelen van haar kleinkinderen: uiteindelijk reageert een bedrijf

Janine image
door Janine

05 Maart 2021

Op 101-jarige leeftijd stuurt ze een cv om zich onafhankelijk te voelen van haar kleinkinderen: uiteindelijk reageert een bedrijf
Advertisement

Er zijn mensen die het onmiddellijk opgeven als ze met tegenspoed worden geconfronteerd en mensen die nooit opgeven, vechtend met moed en vasthoudendheid om hun verlangens, hun dromen en hun levensdoelen te realiseren. Soms wordt zelfs de derde leeftijd geen obstakel om iemands pad te bereiken, en Maria Cardoso weet hier alles van. De vrouwelijke hoofdrolspeler van dit ontroerende verhaal dat zich afspeelde in Brazilië, is net 101 jaar geworden en om zichzelf nog financieel onafhankelijker te maken, zocht ze een baan door een cv te sturen.

via The Tennessee Tribune

Maria Cardoso werd geboren in 1919 en woont momenteel in de stad Promissao in Brazilië; nadat ze een bepaalde leeftijd had bereikt en voor alle behoeften op haar kleinkinderen en achterkleinkinderen moest vertrouwen, besloot de vrouw dat ze er alles aan zou doen om wat zelfstandiger te worden, vooral vanuit financieel oogpunt. Om deze reden vroeg ze haar achterkleindochter Pamea om hulp bij het samenstellen van een curriculum vitae dat naar een bureau werd gestuurd dat verantwoordelijk was voor het vinden van werk voor burgers.

Wat Maria en Pamea nooit hadden kunnen verwachten, was dat hun verhaal viraal zou gaan dankzij het delen van Maria's curriculum op sociale media door Juliana Araujo, hoofd personeelszaken bij een wijnmakerij.

Advertisement

Juliana schreef: "Mevrouw Maria, 101 jaar, is een vrouw die haar achterkleindochter vroeg om haar cv te overhandigen omdat ze wil werken en niet afhankelijk wil zijn van iemand om de wijn te kopen die ze zo lekker vindt. Een les in moed, kracht en onafhankelijkheid voor ons allemaal!"

Het delen van deze woorden op sociale media zorgde er voor dat Maria en haar familie vervolgens door dit wijnhuis werden benaderd om de lieve 101-jarige oma te vragen als een bevoorrechte proever van hun wijnen en hun "testimonial" te worden voor reclamecampagnes!

Maria Cardoso accepteerde uiteraard heel gewillig, en ze weet heel goed dat ze zonder de waardevolle hulp van haar kleindochters deze zeer winstgevende baan niet had kunnen vinden: "Ik ben erg blij, ik voel me eindelijk waardevol. Ik zou er bijna om willen huilen!”, zei de honderdjarige grootmoeder.

Voor een vrouw die sinds haar negende haar hele leven heeft gewerkt, die niet kan lezen of schrijven en die op alle mogelijke manieren heeft gezocht naar iemand die haar "nuttig" en tegelijkertijd onafhankelijk zou maken, is dit inderdaad een geweldig resultaat!

Laten we drinken op je gezondheid, Maria!

Advertisement