Op 14-jarige leeftijd verkoopt hij souvenirs op straat en spreekt 12 verschillende talen: een toerist merkt zijn natuurtalent op

Janine image
door Janine

11 Maart 2021

Op 14-jarige leeftijd verkoopt hij souvenirs op straat en spreekt 12 verschillende talen: een toerist merkt zijn natuurtalent op
Advertisement

Slechts 14 zijn en praktisch een polyglot? Hoe onmogelijk het ook mag klinken, voor een jongen uit Cambodja is deze buitengewone kwaliteit en vaardigheid een dagelijkse realiteit; en we verzekeren je dat de hoofdrolspeler van dit zeer mooie, waargebeurde verhaal met een gelukkig einde niet afkomstig is uit een rijke familie die zich een bevoorrechte studie voor hun zoon kon veroorloven, integendeel. De jonge Thaksin heeft, samen met zijn jongere broer, altijd moeten vechten voor water en voedsel...

via SCMP

Advertisement
Star TV/YouTube

Star TV/YouTube

Zijn naam is Thaksin, hij is pas 14 jaar en woont samen met zijn jongere broer in een arm gezin in Cambodja; om rond te komen, helpen zowel de jongen als zijn broer door toeristische souvenirs te verkopen in de veelbezochte tempel van Ta Prohm in Angkor.

Door dit werk op straat leerde Thaksin om te communiceren met toeristen die van over de hele wereld kwamen, en om iets te verkopen en te verdienen, werd hij vaak gedwongen om een ​​paar basiswoorden in de vreemde talen te leren van de respectievelijke bezoekers.

Advertisement
Star TV/YouTube

Star TV/YouTube

In de loop van de tijd heeft Thaksin 12 talen goed leren spreken, inclusief Cambodjaans, zijn moedertaal; een vaardigheid die niet voor iedereen weggelegd is en die veel toeristen in de omgeving met veel plezier in de jongen hebben opgemerkt; het lot van Thaksin werd echter veranderd door een meertalige toerist van Aziatische afkomst genaamd Venus Goon, die stopte om met de jongen te praten en ontdekte dat hij 12 verschillende talen kon beheersen: "Wat me echt verbaasde, was de ontmoeting met een getalenteerde jongen die meer dan 10 talen spreekt. Eerst sprak hij met me in het Kantonees, daarna vertelde hij me hoeveel talen hij spreekt, ik vond het geweldig, ik nam een ​​video op waarin hij sprak en deelde het met een paar vrienden."

De video die door Venus was opgenomen, ging het web rond en maakte van Thaksin een kleine beroemdheid in Cambodja, en nadat de beelden waren vrijgegeven, gaf het Rode Kruis in het gebied hem te eten en betaalde de opleiding in een instituut voor hem en dat van zijn jongere broer.

Star TV/YouTube

Star TV/YouTube

Thaksin had nooit kunnen vermoeden dat die Kantonese toerist zijn leven zou veranderen door die afbeeldingen op internet te verspreiden, en nu lijkt het erop dat zijn droom uitkomt: nu gaat de Cambodjaanse jongen naar een taalschool in Zhuji, in de provincie Zhejianh in Oost-China en is een modelstudent aan het worden.

We wensen je het allerbeste in 12 talen, beste Thaksin!

Advertisement