Transgender vrouw zorgt voor gehandicapte broer: "Ik ben nu zijn moeder"

Janine image
door Janine

19 Maart 2021

Transgender vrouw zorgt voor gehandicapte broer: "Ik ben nu zijn moeder"
Advertisement

Tussen broers en zussen ontstaat een band die verder gaat dan misverstanden en karakterverschillen. Zelfs broers en zussen die blijkbaar niet met elkaar overweg kunnen, zijn bereid alles voor elkaar te doen, ze zijn bereid elkaar te steunen en aan te moedigen. Thabatta Pimenta is werkelijk bereid om alles te doen voor haar broer Ryan. Ze is ook bereid om dagelijks hard te vechten om haar broer te motiveren om te doen wat hij wil en om zijn rechten op te eisen. Ryan lijdt namelijk aan hersenverlamming en Thabatta is een transgender vrouw.

via vaagustar.me

Advertisement

eupimenta/instagram

Thabatta is 28 en Ryan 32, ze wonen met hun moeder in het stadje Carnaúba dos Dantas, in Brazilië, en hebben nog een jongere broer. Sinds ze hun oudere broer verloren - voor beiden een enorm referentiepunt - heeft Thabatta Ryan geen seconde alleen gelaten en zorgt ze al elf jaar voor hem als een moeder. Ze delen graag hun gemeenschappelijke interesses en hun tijd en doen alles samen. In feite wil Thabatta gewoon dat haar broer zich net als iedereen voelt, dat hij kan doen wat hij wil en kan gaan waar hij maar wil. Ryan houdt van de schilderkunst en zijn zus moedigt hem aan om te schilderen: kunst heeft zijn leven veranderd en ze gebruikt al haar energie om hem gelukkig en betrokken te laten voelen.

Advertisement

eupimenta/instagram

Het verhaal van deze broer en zus is vol medeplichtigheid, toewijding en veel liefde. Ondanks dat Ryan veel dingen doet, heeft hij zorg en hulp nodig en Thabatta volgt hem en moedigt hem aan zoals een moeder dat zou doen. Ze geeft hem niet alleen de kracht, maar de rollen worden vaak omgedraaid en Ryan moedigt zijn zus aan om de kracht te vinden om met de vooroordelen waarmee ze als transgender vrouw wordt geconfronteerd, om te gaan. De twee worstelen samen dagelijks om het geluk te bereiken. Ze willen gewoon leven in een wereld zonder barrières en waarin iedereen vrij is om uit te drukken wat hij is: de prioriteit voor dit hechte gezin is gelijkheid.

eupimenta/instagram

"Hij is mijn leven, hij is alles voor mij, zijn vreugde is wat ons elke dag doet vechten om hier te zijn, om bij ons te zijn, om me overal mee naartoe te nemen, om met me te wandelen, dankjewel", zei de jonge vrouw. “Ze is heel bijzonder voor mij. Ze is alles voor me", aldus Ryan. Eenheid is kracht en we zijn er zeker van dat deze broer en zus, dankzij de genegenheid en wederzijdse steun, al hun dromen kunnen waarmaken.

Advertisement