Eigenaar stemt ermee in om tegen de minimumprijs een appartement te verkopen om een ​​gescheiden moeder te helpen

Janine image
door Janine

16 Maart 2021

Eigenaar stemt ermee in om tegen de minimumprijs een appartement te verkopen om een ​​gescheiden moeder te helpen
Advertisement

Canada beleeft een van de meest welvarende momenten in de vastgoedsector; tussen aankopen en verhuren lijkt het Noord-Amerikaanse land op de economische crisis te willen reageren met een onverklaarbare vraag naar onroerend goed om een ​​comfortabel en verzekerd toekomstig leven te garanderen. Om deze reden zouden veel mensen die in deze sector werken gemakkelijk van deze situatie kunnen profiteren en hebzuchtige piraten van de onroerendgoedmarkt kunnen worden, zonder rekening te houden met de werkelijke behoeften van mensen die een huis willen kopen...

via CBC News

Advertisement
Damian Devonish/Facebook

Damian Devonish/Facebook

Gelukkig zijn er mensen zoals Damian Devonish, een ex-immigrant uit Barbados die acht jaar eerder naar Canada verhuisde en van daaruit zijn leven weer opbouwde, therapeut werd en eigenaar van een aantal woningen; maar in het begin was het voor hem niet allemaal even gemakkelijk, integendeel: "Ik had niet veel geld toen ik in Canada aankwam. Ik vond het moeilijk om een ​​baan te vinden omdat ik een auto nodig had om me te verplaatsen, totdat ik er één te koop vond en de verkoper me de auto voor een prijs van 500 dollar minder gaf dan de originele prijs, omdat hij me wilde helpen."

Uit dit verhaal leerde Damian dat men altijd vriendelijk moet zijn voor mensen die minder fortuinlijk zijn dan wij, en dat al het goede dat we doen op de een of andere manier bij ons terugkomt. Om deze reden moest Damian een gescheiden moeder met twee kinderen wel helpen, die probeerde een appartement te kopen waardoor ze vlak naast hen zou wonen...

Advertisement
Juliana Aguero/Facebook

Juliana Aguero/Facebook

De vrouw die Damian besloot te helpen heet Juliana Aguero, ze was 11 jaar eerder vanuit Colombia in Canada aangekomen, ze was gescheiden van haar ex-man en wanhopig op zoek naar een appartement dicht bij het huis van haar twee kinderen en haar ex-man; Juliana had haar oog laten vallen op een perfect huis in de Canadese stad London: het had drie slaapkamers en een badkamer en het kostte op de onroerendgoedmarkt ongeveer $330.000, 20.000 minder dan wat andere eigenaren in die wijk vroegen. En toevallig was de eigenaar van dat appartement Damian zelf, die er niet twee keer over nadacht om Juliana's droom waar te maken.

De vrouw had maar liefst $375.000 geboden voor het appartement, ruim boven de oorspronkelijke kostprijs; geraakt door Juliana's verhaal, besloot Damian uiteindelijk om haar het appartement tegen de oorspronkelijke prijs te verkopen, ondanks het feit dat er klanten waren geweest die hem $50.000 meer hadden aangeboden voor hetzelfde pand. Juliana kon niet geloven dat ze eindelijk het huis had gekregen waar ze zo naar op zoek was, en daarom bedankte ze de vrijgevige man: "Ik weet absoluut zeker dat je op zoveel manieren heel veel zegeningen zult ontvangen. Bedankt! Dank je wel, uit de grond van mijn hart!"

Zoals hij ooit werd geholpen bij het kopen van een tweedehands auto, wilde Damian nu dat gebaar van menselijkheid aan een ander persoon teruggeven; en hij deed het juiste!

 

Advertisement