Een jonge bezorger redt een 2-jarig meisje dat per ongeluk van de 12e verdieping viel: hij greep haar snel beet

Janine image
door Janine

09 April 2021

Een jonge bezorger redt een 2-jarig meisje dat per ongeluk van de 12e verdieping viel: hij greep haar snel beet
Advertisement

Jezelf op het juiste moment op de juiste plek vinden, betekent soms zelfs dat je iemands leven kunt redden. Zoals we weten, hebben we in het leven naast het voortdurend verbeteren van onze vaardigheden ook een beetje geluk nodig: vaak krijgen we zo nieuwe banen of onverwachte gunsten. Maar evenzo kan het ook gebeuren dat wij zelf de bron van zoveel geluk zijn voor iemand anders. Nguyen Ngoc Manh, een 31-jarige Vietnamese bezorger, bevond zich op het juiste moment op de juiste plek op de dag dat hij een 2-jarig meisje redde dat per ongeluk van de 12e verdieping viel. De jongen vermeed het ergste en het was echt een geluk voor het kleine meisje dat hij er was om haar op te "vangen".

via Twitter / Unicanal

Advertisement
Youtube / Báo Thanh Niên

Youtube / Báo Thanh Niên

Kun je van de twaalfde verdieping vallen en er ongedeerd vanaf komen? Normaal gesproken niet, maar gelukkig kunnen we je vertellen dat dit verhaal een gelukkig einde heeft. De video van de scène waarin een 2-jarig meisje gevaarlijk bungelt aan het balkon van haar huis, op de 12e verdieping, is echt angstaanjagend en werd hoogstwaarschijnlijk gemaakt door iemand die dat moment vanuit de aangrenzende gebouwen met het hart in de keel observeerde. In de video (niet aanbevolen voor mensen die er emotioneel van denken te worden), bungelt het kleine meisje in de leegte, terwijl ze zich een paar seconden aan de balkonleuning vastklampt. De jonge Nguyen Ngoc Manh, een 31-jarige bezorger, stond vlak bij dat huis met zijn bestelbusje vlakbij geparkeerd. De bezorger dacht dat het maar een bevlieging was, maar hij schrok toen hij het wanhopige geschreeuw van een aantal mensen hoorde en haastte zich om het kind te helpen.

Advertisement
Twitter / Unicanal

Twitter / Unicanal

De jongen probeerde het punt te berekenen waar het kind had kunnen vallen en probeerde het met grote moeite te bereiken. Helaas verloor Nguyen, mede door wat structurele schade aan het gebouw, op een gegeven moment zijn evenwicht, maar hij slaagde er toch in om zoveel mogelijk in de richting waarin het meisje viel te leunen. Wonder boven wonder slaagde hij erin haar te grijpen en haar leven te redden. De impact was sterk, maar veroorzaakte geen van beide ernstige schade. De man had natuurlijk wat spierpijn en het meisje ontwrichtte haar bekken - maar niets dat niet in korte tijd opgelost kan worden! Een redding die de bescheiden bezorger tot een grote held maakte: veel mensen begonnen hem te schrijven en bedankten hem voor zijn heroïsche daad en anderen stuurden hem zelfs geld. "Ik wil geen geld ontvangen dat ik niet persoonlijk heb verdiend”, zei de man, die denkt dat hij heeft gehandeld zoals ieder ander zou doen.

Een gebeurtenis die laat zien hoe absoluut noodzakelijk het is om kleine kinderen in de gaten te houden en ze nooit toegang te geven tot balkons of naar buiten.

Advertisement