"Het zijn drie engelen": jonge mensen haasten zich om ouderen te redden in een door brand getroffen verpleeghuis

Janine

18 Juni 2021

"Het zijn drie engelen": jonge mensen haasten zich om ouderen te redden in een door brand getroffen verpleeghuis
Advertisement

Je hoeft geen insigne te hebben om een ​​held te zijn en drie jongens uit Edmonton, in Canada, hebben dit ruimschoots aangetoond door de levens te redden van enkele ouderen die het risico liepen vast te komen te zitten in een brand. Ethan Katicic en zijn twee vrienden, Ryken Glew en Jackson Brown, toen zeventien jaar, bleven niet toekijken toen ze voor een brand stonden. Het verpleeghuis “Citadel Mews West” stond letterlijk in brand toen de drie jonge mannen ter plaatse kwamen. Nadat ze zich confronteerden met de brandweerlieden en het personeel bij de ingang, realiseerden ze zich dat er nog steeds enkele oudere mensen mogelijk geblokkeerd waren in hun kamers, dus ze verspilden geen seconde: ze snelden onmiddellijk te hulp, zonder al te veel aandacht te besteden aan hun eigen veiligheid. Een nobel gebaar, waarvoor de drie jongens zeker meer dan een applaus verdienen.

via Youtube / CTV News

Advertisement
Youtube / CTV News

Youtube / CTV News

Ze noemen hen "drie engelen" en ze hadden het misschien niet helemaal bij het verkeerde eind. Ryken en Jackson haastten zich, zonder zelfs maar aan hun eigen veiligheid te denken, naar de vierde verdieping van de faciliteit en begonnen de kamers systematisch leeg te maken. "We wisten dat ouderen moeite zouden hebben om eruit te komen," merkte Jackson op. Soms openden ze een kamer en zagen ze alleen de vlammen die alles binnendrongen; maar er was geen tijd om bang te zijn: alle drie waren gefocust op het redden van levens. Het enige wat ze op dat moment konden denken, was hopen dat ze niemand in een van die kamers hadden achtergelaten.

Youtube / CTV News

Youtube / CTV News

Ethan arriveerde kort na zijn vrienden op de plaats van de ramp, en ook hij verspilde geen moment voordat hij het gebouw binnen glipte om te helpen. Aanvankelijk wist hij niet eens dat zijn vrienden er waren! Ethan hielp een oudere dame de trap af, tilde haar op en bracht haar in veiligheid. De meeste andere bewoners waren geëvacueerd, daarom ging zijn hulp vooral naar huisdieren die vastzaten.

Advertisement
Youtube / CTV News

Youtube / CTV News

Richard Belley, een man wiens vader in het verpleeghuis zat en op de vierde verdieping woonde, werd overvallen door plotselinge bezorgdheid toen hij hoorde dat het gebouw in brand stond. Je kunt je zijn opluchting voorstellen toen hij ontdekte dat de drie jongens, en natuurlijk de brandweermannen, zijn vader en alle andere bewoners hadden gered. “Wat mij betreft zijn het drie engelen.”

Ethan, Jackson en Ryken houden vol dat ze een heel normale actie hebben ondernomen, wat iedereen zou hebben gedaan, maar we weten dat niet iedereen evenveel moed zou kunnen tonen. Goed gedaan!

Advertisement