Een gepest kind wordt ondersteund door een groep motorrijders: "school moet een veilige plek zijn" - BekijkDezeVideo.nl
x
Een gepest kind wordt ondersteund door…
Een metselaar vindt een zak vol geld en geeft deze terug aan de eigenaar: hij werd beloond met een vaste baan De DNA-test begrijpt niet wie de vader is: een tweeling betaalt de alimentatie aan hetzelfde meisje

Een gepest kind wordt ondersteund door een groep motorrijders: "school moet een veilige plek zijn"

22 Maart 2021 • Door Janine
3.338
Advertisement

Pesten is helaas een zeer wijdverbreid fenomeen onder jongeren, vooral op scholen, en het blijft zich als een lopend vuurtje verspreiden, zelfs onder de allerjongsten. Ondanks de talrijke bewustmakingscampagnes die jaarlijks over de hele wereld worden gepromoot, is dit een fenomeen dat niet kan worden uitgeroeid. Dit is waarschijnlijk te wijten aan het feit dat om onwetendheid te overwinnen, het nodig is om het probleem bij de wortel aan te pakken, dat wil zeggen bij het gezin en bij de school. De school kan bemiddelen binnen het gezin, maar vaak wordt het gewoon een onveilige plek, waar pestkoppen het zich kunnen veroorloven om over de "zwakken" te heersen. Xander Rose werd zo vaak geplaagd door zijn klasgenoten dat hij niet meer naar school wilde.

Deze jongen kreeg veel commentaar van andere studenten, met een racistische en seksistische achtergrond, die hem zo van streek maakten dat hij zich in zichzelf terugtrok. Sommige van deze beledigende opmerkingen gingen over zijn huidskleur - de andere kinderen merkten dat hij een donkerdere huid had dan zij en vonden dit detail ongelooflijk grappig. De achternaam van de jongen, Rose, was ook het doelwit van beledigende opmerkingen: Rose betekent “roos”, een bloem die typisch wordt geassocieerd met meisjes. Is het mogelijk dat er in 2021 nog steeds families zijn die hun kinderen geen respect voor anderen kunnen bijbrengen?

De moeder van Xander, die de aanvallen op haar zoon had ontdekt, wendde zich tot de school om het probleem van de pestkoppen aan te pakken, maar kreeg niet de gewenste resultaten. De school deed in dit geval niet voldoende om het pesten in de klaslokalen te onderdrukken, dus wendde de moeder zich tot de politie. Zelfs van de politie kreeg ze geen concrete hulp, wat moest ze doen? Plots kwam er een ietwat vreemd idee bij haar op, maar het zou kunnen werken. Vastberaden als nooit tevoren, benaderde de moeder van Xander een groep motorrijders uit haar geboorteplaats. Het verhaal van haar zoon verspreidde zich onder de andere motorrijders, die meteen besloten om die pestkoppen een lesje te leren.

Advertisement

Motorrijders zijn die categorie mensen die door de samenleving worden afgekeurd: er zijn veel vooroordelen over hen en daarom zijn zij het vaak die uit de eerste hand ervaren wat het betekent om gediscrimineerd te worden. Al snel kwamen motorrijders uit de hele stad bijeen om Xander te steunen en een uiterst belangrijke boodschap te sturen: school moet een veilige plek zijn voor iedereen! Stel je het gezicht van de pestkoppen voor toen ze zagen dat tientallen motorrijders Xander naar school begeleidden.

Het gebaar van deze motorrijders bleef niet onopgemerkt en het verhaal van Xander leert ons altijd naar onze kinderen te luisteren. Helaas zijn er veel andere gevallen waarin kinderen en jongeren, slachtoffers van pesten, niet op geweld weten te reageren. We hopen dat dit alles een voorbeeld kan zijn voor iedereen, om te beginnen voor ouders en scholen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt