Hij leeft in een arm gezin, maar op 6-jarige leeftijd is hij al een genie in wiskunde: ze geven hem een ​​studiebeurs

Janine image
door Janine

26 Maart 2021

Hij leeft in een arm gezin, maar op 6-jarige leeftijd is hij al een genie in wiskunde: ze geven hem een ​​studiebeurs
Advertisement

Wist je dat Wolfgang Amadeus Mozart zijn eerste complete muzikale melodie op de piano componeerde toen hij nog maar vier jaar oud was? Het was misschien een intensieve studie, maar wat aangeboren talent heeft zeker een rol gespeeld. Zoals het geval is met dit buitengewone kind van slechts zes jaar dat in Tanzania woont in een arm gezin, maar dat dankzij een video dat gedeeld werd door zijn wiskundeleraar een fenomeen op het web is geworden met een buitengewone gave voor getallen!

via Ayo TV

Advertisement
AyoTV/YouTube

AyoTV/YouTube

Het kind heet Charles Mathias Mbena, hij woont in het arme dorpje Morogoro in Tanzania en heeft een aangeboren talent voor wiskunde en getallen; Charles is het jongste kind van een gezin dat uit vier leden bestaat en zit pas twee maanden op de basisschool; een relatief korte tijd, maar het was voldoende voor zijn wiskundeleraar om te beseffen dat dit kind een echt wiskundig genie was.

Charles werd een klein fenomeen op het web toen zijn leraar op de basisschool een korte video op het web deelde, waarin hij de jongen vroeg om een ​​aantal wiskundeproblemen met een middelhoge moeilijkheidsgraad op te lossen, waarbij hij het eindresultaat elke keer goed had: Charles had een zeer zeldzame gave voor zijn leeftijd!

Advertisement
AyoTV/YouTube

AyoTV/YouTube

Charles is er altijd heel openhartig over geweest en heeft meer dan eens gezegd dat het echt iets voor hem was en dat hij al goed was in rekenen, nog voordat hij naar de basisschool ging: "Ik heb alleen de hulp van mijn vingers. Ik weet dat ik 10 vingers en 10 tenen heb, en het is het eerste getal 20 dat ik om me heen heb!"

Ayo TV/YouTube

Ayo TV/YouTube

Een man die oorspronkelijk uit Tanzania komt maar in de VS woont, genaamd Ernest Makulillo, nam het verhaal van Charles zeer ter harte en daarom bood hij aan om zijn studie te financieren en zijn gezin te helpen om rond te komen: "Ik wil dat hij naar een universiteit in Morogoro gaat, waar hij niet alleen zichtbaarheid en zelfvertrouwen zal krijgen, maar ook zijn wiskundige vaardigheden zal aanscherpen!"

Ayo TV/YouTube

Ayo TV/YouTube

Dankzij het grote hart van deze man uit Tanzania hoeven Charles en zijn gezin zich nu geen zorgen meer te maken: de 6-jarige zal zijn studie voortzetten om een ​​klein rekengenie te worden, terwijl zijn ouders de financiële steun krijgen die ze verdienen om hun gezin te onderhouden en hun zoontje een kans te geven op een betere toekomst.

Gefeliciteerd kleine Charles, we wensen je een toekomst vol getallen en... voldoening!

Advertisement