Een uitgeputte moeder legt uit waarom je niet op bezoek moet gaan bij iemand die net is bevallen

Janine image
door Janine

22 Maart 2021

Een uitgeputte moeder legt uit waarom je niet op bezoek moet gaan bij iemand die net is bevallen
Advertisement

Katie Bowman was net 24 uur daarvoor bevallen toen haar ziekenhuiskamer werd "overspoeld" door familieleden die de baby graag wilden verwelkomen. Iemand nam een ​​foto in wat zeker een moment van vreugde en feest moet zijn geweest voor alle grootouders, vrienden, ooms en tantes, neven en nichten in die kamer, maar helaas niet voor haar. De uitdrukking op haar gezicht laat dit duidelijk zien. De boodschap die deze kersverse moeder wil sturen is heel simpel: na 9 maanden een baby in haar lichaam te hebben gedragen, heeft een moeder eerst rust nodig en daarna moet ze wennen aan het idee een volwaardige moeder te zijn. Is het te veel gevraagd om een dag of twee te herstellen van de bevalling? De vraag die Katie zichzelf stelt, is duidelijk retorisch en vanaf hier begint ze stoom af te blazen.

via Facebook / Katie B.

Advertisement
Facebook / Katie B.

Facebook / Katie B.

Moeder worden is niet gemakkelijk en hoewel het enthousiasme van vrienden en familieleden begrijpelijk is, moet je misschien je aandacht, in ieder geval voor 24 uur, verplaatsen naar de inspanning die zojuist door de moeder is geleverd en haar de juiste ruimte geven om te herstellen. Hoe weet je hoe je je pasgeboren baby in je armen moet houden of hoe je hem borstvoeding moet geven, als de kamer vol is met mensen die niet kunnen wachten om een ​​foto te maken en cadeautjes te geven? Hoe mooi het ook is, een bevalling is ook pijnlijk en ook borstvoeding kan dat zijn: stel je voor dat je bij elke voeding lijdt - vermoeidheid en frustratie zullen elke dag buiten proportie groeien! Waarom blijven mensen, tegenover al deze moeilijkheden, dan nog steeds doorgaan met het bezoeken van nieuwe moeders in het ziekenhuis onmiddellijk na de bevalling?

Advertisement
Facebook / Katie B.

Facebook / Katie B.

Hoewel Katie zich terdege bewust was van haar behoeften - geen enkele van de uitgesproken zinnen als "je ziet er erg moe uit!" of "je bent al een paar kilo afgevallen, hè?!" - had de kracht om haar stem te verheffen om vrienden en familieleden op dat eerste moment weg te sturen, dat zo delicaat voor haar en voor het kind was. Haar gedachte is echter een uitnodiging aan anderen om ruimte te maken voor toekomstige moeders en hun behoeften te respecteren: "De volgende keer dat iemand die je kent een baby krijgt, bedenk dan hoe moe deze nieuwe moeder kan zijn. Ik weet dat je niet kunt wachten om de baby te zien, maar onthoud dat het bezoeken van een pasgeboren baby niet jouw recht is, maar een voorrecht”.

Kortom, denk de volgende keer twee keer na.

Advertisement