Ze pestte een van haar klasgenoten: de straf die haar vader kiest, zorgt voor meningsverschillen

Janine image
door Janine

23 Maart 2021

Ze pestte een van haar klasgenoten: de straf die haar vader kiest, zorgt voor meningsverschillen
Advertisement

Beste moeders en vaders, vandaag willen we je een heel interessante vraag stellen: wat zou je doen als je ontdekt dat je 15-jarige dochter, dus midden in de pubertijd, haar klasgenoten pest? Wat voor soort straf zou je toepassen? Zou je een harde lijn of een zachte lijn volgen? De beslissing van deze anonieme vader, die zijn verhaal in de Mirror vertelde, werd te zwak beoordeeld door de webgebruikers, aan wie de man om hulp en advies had gevraagd...

via Mirror UK

Advertisement
Pixabay/Not The Actual Photo

Pixabay/Not The Actual Photo

De man zegt dat hij een 15-jarige dochter heeft genaamd Lily, een zeer intelligente, slimme tiener, gek op modieuze kleding, maar niet per se een frivool meisje: in feite is ze, zoals haar ouders zeggen, ook een modelstudente en de beste van de klas. Mama en papa zouden nooit hebben kunnen klagen over hun Lily, totdat ze op een dag bij het schoolhoofd werden geroepen omdat hun dochter een aantal van haar klasgenoten tegen een meisje van dezelfde leeftijd had opgezet, en haar pestte.

De vader en moeder waren geschokt: hoe had hun Lily zoiets kunnen doen? Uiteindelijk lieten ze het 15-jarige meisje de straf kiezen voor het pesten: 1) ze zou zonder telefoon zijn zolang haar ouders dat wilden, 2) ze zou een tijdje geen merkkleding mogen dragen.

Uiteindelijk koos het meisje met tegenzin voor de tweede optie...

Advertisement
Piqsels/Not The Actual Photo

Piqsels/Not The Actual Photo

De vader voelde zich echter schuldig voor die straf, omdat hij die te streng vond: wat moest hij doen? Zoals hij beweerde, was "Lily nog nooit zo van streek geweest. Ik bedoel te zeggen dat kleding een uitdrukking is van haar persoonlijkheid en dat ze zich kwetsbaar en onzeker voelt in de kleding die we haar laten dragen in deze dagen van gedwongen straf."

De moeder en vader denken dat de straf die de dochter wordt opgelegd misschien te hard en ongemotiveerd is, maar toch hebben veel internetgebruikers niet de kant van de ouders gekozen: voor veel mensen is de door de dochter gekozen straf “te zwak” tegenover het opzettelijk pesten van haar klasgenoot.

Wat vind jij?

Advertisement