Een meisje dat is ontvoerd, weet zichzelf te redden dankzij een gebaar van hulp dat ze op sociale media heeft geleerd

Janine image
door Janine

11 November 2021

Een meisje dat is ontvoerd, weet zichzelf te redden dankzij een gebaar van hulp dat ze op sociale media heeft geleerd
Advertisement

Gelukkig kunnen sociale netwerken een belangrijke ontmoetingsplaats zijn om nuttige informatie te delen, zelfs levensreddende, evenals een plek om wat vrije tijd door te brengen zonder ergens anders over na te denken. Dankzij sociale netwerken is geprobeerd een zeer belangrijke boodschap te verspreiden om vrouwelijke slachtoffers van huiselijk geweld te helpen: een hand die vier vingers laat zien en zich in een vuist sluit. Een stil gebaar, ontstaan uit een initiatief van de Canadian Women's Foundation, dat vanaf de eerste lockdown tegen Covid-19 in 2020 viraal ging op het net. Een signaal dat gelukkig door veel vrouwen en mannen werd opgepikt en dat het leven wist te redden van een zestienjarige die was ontvoerd.

via ABC news

A Secret Hand Gesture For Victims Of Abuse Just Saved A Missing Teenager

The hand signal – a mix of three hand gestures that convey “violence at home,” “I need help,” and “domestic violence” – was first started by the Canadian Women’s Foundation for their “Signal for Help” campaign. It consists of tucking your thumb into your open palm before then folding your four other fingers over your thumb. As domestic violence cases spiked during the pandemic, a TikTok video explaining a secret hand gesture for victims of domestic abuse went viral. Thanks to that video, a missing girl was found. Find out more here: https://bit.ly/3CQwHqS (TikTok/forsure7)

Pubblicato da Women's Health Australia su Domenica 7 novembre 2021

Een tiener uit North Carolina was al een paar dagen verdwenen en haar familie had haar als vermist opgegeven bij de politie. Gelukkig herinnerde de jonge vrouw zich het hulpsignaal tegen huiselijk geweld dat nog maar een paar jaar eerder viraal was gegaan op het TikTok-platform. Een eenvoudig maar zeer effectief gebaar, dat onderhand over de hele wereld bekend lijkt te zijn. De Canadian Women's Foundation creëerde en verspreidde het juist voor die vrouwen die zich thuis niet veilig voelen en tegelijkertijd geen hulp kunnen vragen. Als je bijvoorbeeld in een videogesprek zit en je kunt niet openlijk over je probleem praten, steek dan gewoon je hand op zonder gezien te worden en maak dat simpele gebaar om je gesprekspartner te waarschuwen.

Advertisement

Laurel Sheriff's investigators rescue 16 year old missing North Carolina girl, and arrest subject who had her : Laurel...

Pubblicato da Laurel County Sheriff's Office su Venerdì 5 novembre 2021

Het meisje, wiens identiteit onbekend is gebleven, begon het beroemde handgebaar te maken naar de eigenaar van een andere auto, in de hoop begrepen te worden. De chauffeur begreep in feite heel goed wat er gebeurde en verspilde geen tijd door om hulp te roepen. Nadat de aangifte was gedaan, kon de politie ingrijpen en het voertuig stoppen waarin een 61-jarige man het meisje had ontvoerd. Een verhaal met een gelukkig einde dus, wat ons doet begrijpen hoe het gebaar ook in het algemeen als verzoek om hulp zou kunnen worden gebruikt, denk bijvoorbeeld aan een jongen die op school wordt gepest of in een andere context zoals ontvoering. Kortom, een gebaar dat levens kan redden is altijd een goed idee, vind je niet?

Advertisement