Vrouw, slachtoffer van geweld, gebaart met haar hand naar de kassamedewerker van een winkel en hij grijpt in om haar te redden - BekijkDezeVideo.nl
x
Vrouw, slachtoffer van geweld, gebaart…
Vrienden van het bruidspaar komen opdagen met hun niet uitgenodigde kinderen: het restaurant legt ze een boete op voor een teveel aan gasten Ze koopt een trouwjurk voor minder dan $10:

Vrouw, slachtoffer van geweld, gebaart met haar hand naar de kassamedewerker van een winkel en hij grijpt in om haar te redden

03 Mei 2022 • Door Janine
1.714
Advertisement

Sociale netwerken zijn een tweesnijdend mes, dat is waar, maar als ze met een beetje coherentie worden gebruikt, kunnen ze zelfs in zeer ernstige situaties nuttig zijn. De episode die we je gaan vertellen, bewijst het. Een meisje slaagde erin zichzelf te redden dankzij een eenvoudig en zeer nuttig gebaar, aanvankelijk verspreid op TikTok, wat zelfs de kassamedewerker van de supermarkt waarin ze zich bevond duidelijk herkende. Het was een gebaar waarmee ze om hulp vroeg. Hoeveel moed is er voor nodig om zoiets te doen? Helaas zijn veel mensen die het slachtoffer zijn van huiselijk geweld niet in staat de kracht te vinden om zich uit te spreken, vaak omdat ze nooit de kans krijgen. Dit gebaar is precies gemaakt voor die vrouwelijke slachtoffers van huiselijk geweld, die zonder iets te zeggen of te schrijven een verzoek om hulp kunnen sturen.

via: Yahoo

Eric Streeval had dienst in een supermarkt in Hickman County (VS) toen hij een meisje opmerkte dat iets leek te mompelen. Hoe vreemd het hem ook leek, Eric probeerde te begrijpen wat de jonge vrouw hem probeerde te vertellen, haar lippen bewogen stilletjes om het woord "help" te vormen. Terwijl hij haar beter observeerde, merkte de kassamedewerker op dat terwijl ze die woorden uitsprak met een bijna onmerkbaar geluid, haar hand bewoog in een gebaar dat hem bekend was: het meisje vroeg wanhopig om hulp omdat ze zich in een gevaarlijke situatie bevond. De jonge vrouw werd namelijk vergezeld door een man, die later haar ex-vriend bleek te zijn.

Op dat moment merkte iedereen in de winkel dat er iets mis was en werkte als een team om de jonge klant te beschermen. Eric begon tegen haar te praten, hield het gesprek zo lang mogelijk aan, deed zelfs alsof zijn kassa geblokkeerd was, terwijl zijn collega's de politie belden. Eric slaagde er zelfs in een foto te maken van het busje waarmee de twee naar de winkel waren gekomen. De verdachte begeleider besefte echter al snel dat er iets aan de hand was in de winkel en binnen een paar minuten rende hij de winkel uit, het meisje met zich meeslepend. Hij had nauwelijks de tijd om het busje te keren, of de politie kwam al tussenbeide om de verdachte te pakken te krijgen. De politieauto achtervolgde het busje ongeveer een kwartier voordat het verdachte voertuig stopte als gevolg van een ongeval. De kwaadwillende, een 31-jarige genaamd Johnathan Smith, probeerde te ontsnappen, maar de agenten waren sneller dan hij om hem te immobiliseren.

Advertisement

Het anti-geweld gebaar, voor als je in gevaar bent

foto: WKRN

Na de arrestatie kwamen alle details van het verhaal naar voren: de crimineel was de ex-vriend van het meisje dat om hulp had gevraagd aan de medewerker van de supermarkt, Eric. De jonge vrouw was ernstig bedreigd en ook met geweld meegenomen door haar ex, en als Eric en zijn collega's niet hadden ingegrepen, wie weet wat er dan zou zijn gebeurd.

Eric heeft hier altijd veel aandacht voor gehad, zozeer zelfs dat hij deel uitmaakt van een club van motorrijders die slachtoffers van huiselijk geweld bijstaan. Eenmaal geïnterviewd, na het incident, benadrukte hij het belang van handelen wanneer je wordt geconfronteerd met een persoon die hulp nodig heeft. Deins nooit terug en wend je nooit af.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt