Een groep motorrijders komt een jongen te hulp die gepest werd

Janine image
door Janine

29 Maart 2021

Een groep motorrijders komt een jongen te hulp die gepest werd
Advertisement

Komt het nog steeds voor dat kinderen door klasgenoten worden gepest? Helaas is dit een fenomeen dat nog niet is uitgeroeid en dat op scholen diepgeworteld zit. De leeftijd van iemand die verbale en fysieke gewelddaden jegens een andere persoon pleegt, wordt steeds lager - het feit dat basisschoolkinderen in staat zijn tot dergelijke minderwaardige acties, benadrukt hoe de opvoeding die ze van hun ouders krijgen te wensen overlaat. Een plaag dus die allereerst in het gezin moet worden bestreden en daarna ook op school. Zane, een 13-jarige jongen, die voortdurend op school werd gepest door een aantal van zijn klasgenoten, werd geholpen door een groep motorrijders uit zijn buurt die tussenbeide kwam om hem te steunen.

via Youtube / WCCO - CBS Minnesota

Advertisement
Youtube / WCCO - CBS Minnesota

Youtube / WCCO - CBS Minnesota

Wie beter dan motorrijders weten wat het betekent om gemarginaliseerd te worden en het slachtoffer te worden van discriminatie? Ze zullen misschien worden afgeschilderd als sterke mannen en vrouwen die zich niets van de wet aantrekken, maar dit zijn stereotypen en vooroordelen. Iedereen is anders. Natuurlijk deelden alle leden van de groep motorrijders die Zane hielpen om zich niet alleen te voelen en enig gevoel van eigenwaarde te verwerven, een reeks waarden en principes, met als belangrijkste: pesten kan en mag niet worden geaccepteerd.

Zane is een 13-jarige jongen die op zijn school voor de gek werd gehouden door enkele pestkoppen. De gewelddaden ontstonden aanvankelijk als verbale beledigingen, die vervolgens geleidelijk ook in agressie en fysiek geweld veranderden.

Advertisement
Youtube / WCCO - CBS Minnesota

Youtube / WCCO - CBS Minnesota

De moeder van Zane maakte zich grote zorgen om haar zoon, maar ze kon niet de hulp vinden die ze nodig had om die situatie te stoppen. Zane leed elke keer dat hij een trap, een stomp of een zware belediging kreeg die hij koste wat het kost moest incasseren om te overleven. Wanhopig vertelde de moeder van de jongen over de pestincidenten van haar Zane op sociale media en vroeg om hulp van iedereen die beschikbaar was. Haar vraag om hulp werd online opgepakt door enkele motorrijders in haar gemeenschap, die geen tijd verspilden en onmiddellijk vertrokken op zoek naar Zane: "We zoeken een 13-jarige jongen, ongeveer zo groot".

Youtube / WCCO - CBS Minnesota

Youtube / WCCO - CBS Minnesota

Ze vonden hem en het eerste wat ze tegen hem zeiden was: "Jongen, we houden van je en we kennen elkaar niet eens." De motorrijders gaven hem een ​​T-shirt en beschouwden hem officieel als "een van hen". De tatoeages zullen natuurlijk nog even moeten wachten!

Zane heeft de kracht gehad om te reageren dankzij de steun van zijn nieuwe vrienden en voor iedereen die in dezelfde situatie verkeert als hij, heeft hij maar één boodschap te verspreiden: "Geef niet op".

Advertisement